OGLASIO SE ZVANIČNI KIJEV POVODOM NAJNOVIJIH DEŠAVANJA KOD BAHMUTA: Izneli su SVOJU STRANU NAKON SVEGA!
Rat u Ukrajini, ilustracija, Foto: Maryna Moiseyenko / AFP / Profimedia

oglasili se

OGLASIO SE ZVANIČNI KIJEV POVODOM NAJNOVIJIH DEŠAVANJA KOD BAHMUTA: Izneli su SVOJU STRANU NAKON SVEGA!

Ukrajinska vojska objavila najnovije vesti sa fronta kod Bahmuta

Objavljeno:
V Š

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je danas da je u snažnoj kontraofanzivi na južnom frontu povratilo tri kvadratna kilometra od ruskih snaga kod Bahmuta na istoku zemlje.

"Ukrajinske snage nastavljaju ofanzivne operacije u sektoru Melitopolja... i imale su uspeha kod Novodanilivke i Novoprokopivke", na jugu, rekla je za javni tv servis zamenica ministra odbrane Gana Malijar.

Ta dva sela nalaze se u Zaporoškoj oblasti kod Robotine, strateškog mesta koje su Ukrajinci povratili od Rusa krajem avgusta i otvara im put ka jugu pod okupacijom ruske vojske.

Rat u Ukrajini, ilustracija
Rat u Ukrajini, ilustracijafoto: Printscreen/Twitter/Maria Avdeeva

"Neprijatelj je na jugu podneo znatne gubitke u ljudstvu, oružju i opremi i ponovo grupiše svoje jedinice i trupe uz upotrebu rezervi", rekla je Gana Malijar.

Ona je rekla da su na istočnom frotu Ukrajinci ostvarili određen uspeh kod Kličšivke, sela južno od Bahmuta. Bahmut je bio u centru borbi više od godinu dana, a Moskva ga je osvojila u maju.

"Tokom protekle nedelje oslobođena zona se povećala za tri kvadratna kilometra" kod Bahmuta i ukupno je oslobođeno 47 kvadratnih kilometara na obodima grada od početka ukrajinske kontraofanzive u junu, rekla je ona.

Bonus video:

01:21

BAHMUT JE POZNAT PO PENUŠAVOM VINU, ZAŠTO JE POSTAO TROFEJ RATA? Miškeljin: Ukrajinsko žito neće biti na svetskoj berzi DECENIJAMA

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.