MASOVNI UDARI RUSKE AVIJACIJE MOĆNIM BOMBAMA: Zabeležen snimak na Zaporoškom frontu (VIDEO)
Ruski udari u oblasti sela Rabotino na zaporoškoj deonici, Foto: PrintScreen/ Telegram/ Спутњик Србиjа | Sputnik Srbija ✔

rat u ukrajini

MASOVNI UDARI RUSKE AVIJACIJE MOĆNIM BOMBAMA: Zabeležen snimak na Zaporoškom frontu (VIDEO)

Ruski udari na frontu protiv Ukrajine sa bombama koje omogućavaju korekciju putanje i planiranja uhvaćeni su kamerom

Objavljeno:

Na Тelegram kanalu objavljen je snimak koji prikazuje trenutak masovnih vazdušnih udara ruske avijacije na ukrajinske trupe koje napreduju u oblasti sela Rabotino na zaporoškoj deonici linije fronta, prenela je TV Front.

Ranije je objavljeno da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije, pored visokopreciznih avionskih bombi od pola tone FAB-500 s modulom za korekciju leta (UMPK), koje ima široku upotrebu u ruskoj vojsci, sada sličan modul postavile i na moćnije bombe FAB-1500, koji omogućava korekciju putanje i planiranja (let) bombe (planirajuća bomba).

Kada pogodi metu, ova municija ostavlja krater prečnika oko 15 metara i ima eksplozivno dejstvo veće od dva kilometra. UMPK modul, specijalno razvijen za ove bombe, omogućava precizno pogađanje mete bombom FAB-1500 s tačnošću do pet metara.

Nedavno prvo lansiranje FAB-1500 sa UMPK iz ruskog aviona Su-34 bilo je uspešno.

Posada aviona je predložena za nagradu. Već sada Su-34 može da nosi dve takve bombe, a ubuduće će moći da deluje sa tri, po jednom ili više različitih ciljeva u jednom naletu.

Upotreba vazdušnih bombi opremljenih modulom UMPK radikalno menja ravnotežu na bojnom polju.

Neprijatelj je lišen mogućnosti da koncentriše svoju vojnu opremu i ljudstvo na jednom mestu u pogođenom području ruske avijacije, što je prilično značajno zbog nedostatka sistema PVO i borbene avijacije u Oružanim snagama Ukrajine.

Bonus video:

00:19

RUSIJA: Oboreni dronovi iznad iznad Kaluške i Moskovske oblasti

(Espreso/Kurir.rs/TV Front)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.