ERDOGAN STIGAO U SOČI: Njegov avion sleteo, OČI U OČI SA PUTINOM oko važnih tema
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

rusija i turska

ERDOGAN STIGAO U SOČI: Njegov avion sleteo, OČI U OČI SA PUTINOM oko važnih tema

Avion turskog predsednika sleteo je u 11.15 časova, preneo je list Aksam. Erdogan bi trebalo da se sastane sa Putinom oko 12 časova, rekao je ranije neimenovani izvor iz kabineta turskog predsednika, a prenosi TASS

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je danas u Soči, gde bi trebalo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Avion turskog predsednika sleteo je u 11.15 časova, preneo je list Aksam. Erdogan bi trebalo da se sastane sa Putinom oko 12 časova, rekao je ranije neimenovani izvor iz kabineta turskog predsednika, a prenosi TASS.

Prema navodima medija, očekuje se da će, osim bilateralnih pitanja, glavna tema razgovora Putina i Erdogana biti dogovor o izvozu žita iz crnomorskih luka i situacija uUkrajini.

Ankara je poslednjih nedelja intenzivirala napore da obnovi koridor za žito kako bi pomogla u ublažavanju globalne krize hrane.

Putin je Erdoganu u telefonskom razgovoru 2. avgusta rekao da je Moskva spremna da se vrati crnomorskom žitnom sporazumu čim Zapad ispuni svoje obaveze u vezi sa ruskim izvozom žitarica.

Bonus video:

01:37

RUSIJA ĆE USMERITI RAKETE KA ŠVEDSKOJ AKO URADE OVO! Stručnjaci: Erdogan je trgovao sa NATO- om za garancije ulaska u EU

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.