SKANDAL TRESE UKRAJINU: Uhapšen OLIGARH, OSUMNJIČEN za OVO!
Kolomojski, Foto: VLADYSLAV MUSIENKO / AFP / Profimedia

osumnjičen u slučaju prevare

SKANDAL TRESE UKRAJINU: Uhapšen OLIGARH, OSUMNJIČEN za OVO!

Sjedinjene Američke Države su sankcionisale Kolomojskog 2021. zbog njegove umešanosti u značajnu korupciju, što je on odlučno negirao

Objavljeno: 20:26h

Zvaničnici državne bezbednosti Ukrajine (SBU) imenovali su uticajnog biznismena Ihora Kolomojskog kao osumnjičenog u slučaju prevare i pranja novca, saopštila je danas ta služba.

Predsednik Volodimir Zelenski označio je borbu protiv korupcije kao prioritet dok se Ukrajina bori u ratu protiv Rusije, koji traje već 18 meseci.

Kako prenosi Rojters, Zelenski, koji je postao poznat kao komičar i igrao ulogu predsednika u emisiji emitovanoj na TV kanalu u vlasništvu Kolomojskog, negirao je da ima lične veze sa biznismenom.

Zelenski
Zelenskifoto: PrintScreen/ Twitter/ Володимир Зеленський

Utvrđeno je da je u periodu od 2013. do 2020. Kolomojski legalizovao više od pola milijarde grivni (14 miliona dolara) tako što ih je prebacio u inostranstvo koristeći infrastrukturu kontrolisanih banaka, navodi SBU u saopštenju na aplikaciji Telegram.

Kolomojski nije bio dostupan za komentar. Kolomojski je bivši vlasnik vodeće ukrajinske banke PrivatBank, koja je nacionalizovana krajem 2016. godine u okviru velikog čišćenja bankarskog sistema zemlje.

Ranije ove godine, zvaničnici bezbednosti su pretresli kuću Kolomojskog u vezi sa odvojenom istragom pronevere i utaje poreza u dve najveće naftne kompanije u zemlji koje su bile u delimičnom vlasništvu biznismena.

Sjedinjene Američke Države su sankcionisale Kolomojskog 2021. zbog njegove umešanosti u značajnu korupciju, što je on odlučno negirao.

Bonus video:

01:39

AKO ZELENSKI PREBACI RAT NA RUSKU TERITORIJU, PUTIN ĆE ISKORISTITI SVE KAPACITETE Dikić tvrdi: Za sada se bore samo jednom rukom

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.