HOROR NA PUČINI, UBIJENO DVOJE TURISTA: OBALSKA STRAŽA pucala pravo na njih
Foto: Profimedia

SRAŠNO

HOROR NA PUČINI, UBIJENO DVOJE TURISTA: OBALSKA STRAŽA pucala pravo na njih

Kako se navodi u izveštajima grupa je pokušala da pobegne od obalske straže, što je izazvalo pucnjavu

Objavljeno: 17:01h

Alžirska obalska straža ubila je dvoje turista i uhapsila trećeg pošto je grupa slučajno ušla u njihove vode iz Maroka na džet skijima tokom njihovog odmora.

Četiri turista francusko-marokanskog dvojnog državljanstva krenula su iz marokanskog odmarališta u gradu Saidija i "izgubila se" na otvorenim vodama dok se nisu našla u Alžiru, rekao je AFP-u jedan od preživelih članova.

„Znali smo da smo u Alžiru, jer je crni alžirski gumenjak krenuo prema nama“, objasnio je Mohamed Кisi, brat jednog od preminulih. Obalska straža je otvorila vatru, ubivši Кissinog brata Bilala i njihovog prijatelja.

More
foto: Printscreen/Tvitter/RTCGme

Kako se navodi u izveštajima grupa je pokušala da pobegne od obalske straže, što je izazvalo pucnjavu, a šta se tačno dogodilo, saznaće se nakon što istraga bude završena a sud potvrdi kako je porodica zatražila.

Podsetimo, granični sporovi između Alžira i Maroka ostali su napeti otkako su obe stekle nezavisnost od kolonijalne Francuske, uz strogu kontrolu duž granice i bez direktne legalne trgovine između dve zemlje.

Granica je zatvorena 1994. godine, a zemlje su prekinule diplomatske odnose 2021. zbog navodnih „neprijateljskih akata“, a Maroko je tu akciju nazvao „potpuno neopravdanom“.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je da je saznalo za smrt jednog svog državljanina i pritvaranje drugog u Alžiru i da je u kontaktu sa porodicama i vlastima u Maroku i Alžiru.

Smail Snabe, čovek koji je uhapsila obalska straža, pojavio se u sredu pred tužiocem, ali detalji sednice ostaju neotkriveni, preneo je Bi-Bi-Si.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.