BESNI GRAĐANI DEMOLIRALI ORDINACIJU DOKTORKE: Smrt trudnice Aleksandre POTESLA narod, ostavili JASNU PORUKU! FOTO
Aleksandra Ivanov, Foto: Facebook/Alexandra Ivanov

bes naroda

BESNI GRAĐANI DEMOLIRALI ORDINACIJU DOKTORKE: Smrt trudnice Aleksandre POTESLA narod, ostavili JASNU PORUKU! FOTO

Bes građana Rumunije iskazana je u činu demoliranja bolnice

Objavljeno:

Smrt mlade majke Aleksandre Ivanov (25), koja je preminula u GAK u Botošanima u 13. nedelji trudnoće od posledica infekcije do koje je došlo usled prestanka rada srca bebe, razbesnela je čitav region.

Aleksandra, majka troje male dece, primljena je 17. avgusta nešto pre ponoći u bolnicu zbog jakih bolova i krvarenja. Nakon što je smeštena na odeljenje, uprkos brojim pozivima lekarima, nju niko nije obišao sedam sati. Pronašli su je ujutru nešto posle 7 časova bez znakova života, a krv joj je curila iz nosa i usta.

Istragom je ustanovljeno da je prijem u bolnicu bio u četvrtak u 23.30. Ubrzo je ustanovljeno da je Aleksandri povišen krvni pritisak, da je anemična, a na ultrazvuku je utvrđeno da je prestalo da kuca srce bebe. U kartonu stoji da su joj u 00.45 časova dali lek za smirenje i da su je nakačili na infuziju. Do 7.35 niko se nije posvetio Aleksandri, iako je preklinjala i molila da urade kiretažu jer je trpela nesnosne bolove. Nepunih sat vremena kasnije proglašena je mrtvom.

Aleksandra Ivanov
Aleksandra Ivanovfoto: Facebook/Alexandra Ivanov

Njena smrt izazvala je talas protesta širom Rumunije, a besni građani demolirali su privatnu ordinaciju doktorke Marijane P. u Botošanima, koja je bila dežurna kobne noći.

Prozori na ordinaciji su razbijeni, a na fasadi su građani crnim sprejem ispisali reči "Aleksandra" i "Ne mogu da dišem", što su poslednje reči koje je Aleksandra poslala svojoj majci nekih sat vremena pre smrti.

Njen brat Vlad je na društvenim mrežama objavio poruke koje je Aleksandra tokom noći slala lekaru koji je vodio ovu i sve prethodne Aloeksandrine trudnoće, kao i dežurnom lekaru u bolnici, suprugu i majci. U porukama se jasno vidi da mlada žena moli za pomoć i žali se na nesnosne bolove i krvarenje.

Nažalost, lekari nisu reagovali.

Dežurni lekar je prilikom saslušanja izjavio da je smatrao da hitna kiretaža nije bila neophodna jer nije bilo obilnog krvarenja.

Aleksandra Ivanov
Aleksandra Ivanovfoto: Facebook/Alexandra Ivanov

Obdukcija je pokazala da je Aleksandra preminula od embolije pluća i zastoja rada srca usled infekcije izazvane smrću ploda.

Rumunski mediji prenose da je nekoliko dana nakon tragedije smenjen direktor bolnice.

Vlasti su odlučile da ulože milione evra u renoviranje 4. i 5. sprata ginekološko-akušerske klinike, a porodici tragično preminule mlade majke biće uplaćena pomoć u iznosu od 6.000 evra.

Iza Aleksandre ostali su suprug i troje dece starosti pet, tri i godinu dana.

Bonus video:

01:43

STOTINE TRUDNICA NA NOVOJ TELEFONSKOJ LINIJI ZBOG VAKCINE: Ovo su pitanja koja najčešće postavljaju

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.