POSLE TRAGIČNE SMRTI TRUDNICE BOLNICA DONELA ODLUKU: Aleksandra umrla u MUKAMA, njene poslednje reči PARAJU DUŠU
Aleksandra Ivanov, Foto: Facebook/Alexandra Ivanov

jeziva sudbina

POSLE TRAGIČNE SMRTI TRUDNICE BOLNICA DONELA ODLUKU: Aleksandra umrla u MUKAMA, njene poslednje reči PARAJU DUŠU

Posle smrti trudnice bolnica u Botošanima je odlučila da preduzme određene korake

Objavljeno:

U bolnicu u Botošanima, gde je pre deset dana preminula trudnica Aleksandra Ivanov (25), koju su lekari ostavili samu sedam sati iako je ustanovljeno da je plod mrtav, biće uloženo skoro 5 miliona evra za obnovu.

Kako su navele vlasti, biće renovirani 4. i 5. sprat kao i prijemno odeljenje Ginekološko-akušerkse klinike.

Istovremeno, u Botošanima, Bukureštu, ali i Temišvaru već danima građani organizuju proteste zbog tragične smrti mlade trudnice, iza koje su ostali suprug i troje male dece.

Aleksandra Ivanov sa porodicom
Aleksandra Ivanov sa porodicomfoto: Facebook/Alexandra Ivanov

Podsetimo, Aleksandra se 17. avgusta uveče javila u bolnicu zbog jakih bolova i krvarenja, a uprkos neprekidnim molbama, lekari nisu uradili ništa, te je Aleksandra nakon sedam sati, sa obilnim krvarenjem iz nosa i usta prebačena u šok sobu gde je, uprkos reanimaciji, preminula.

Aleksandri je prilikom prijema ustanovljeno da su joj visok pritisak i puls, te da su bebi prestali otkucaji srca. Lekar koji joj je vodio trudnoću nije bio u bolnici.

Uprkos brojnim porukama koje mu je uputila, nije joj odgovorio, a nije odreagovao ni dežurni lekar u bolnici, koji je odlučio da se ne radi kiretaža već da se čeka jutro.

"Nije bilo potrebno da to radimo tokom noći. Krvarenje nije bilo jako, cerviks je bio zatvoren, nije bilo znakova pobačaja", tvrdio je dežurni lekar prilikom davanja iskaza.

Aleksandra Ivanov
Aleksandra Ivanovfoto: Facebook/Alexandra Ivanov

Istraga je pokazala da su Aleksandri u 00.45 časova dali lek za smirenje i infuziju, te da do 7.35 časova, kada je upala u šok, nije primila nijednu terapiju.

U petak 18. avgusta, nešto pre 8 časova, lekari su konstatovali smrt mlade majke.

Detalji ovog tragičnog slučaja, kao i sadržaj poruka koje je Aleksandra slala lekarima, svom suprugu, majci i prijateljima, potresle su javnost u Rumuniji i šire, a njeni sunarodnici sada traže pravdu.

"Došla sam sa teškim bolovima i krvarenjem. Nažalost, beba je prestala da se razvija. Kažite mi, ima li šanse da noćas bude gotovo sve? Ne mogu više da trpim bolove. Boli kao da se porađam, molim vas, pomozite mi", pisala je Aleksandra lekaru koji joj je vodio trudnoću, a koji joj nije odgovorio na pozive i poruke.

"Ne mogu da dišem", to je među poslednjim porukama koje je Aleksandra poslala članovima svoje porodice, odnosno majci. Upravo ove četiri potresne reči se proteklih dana mogu videti na transparentima i čuti iz usta ljudi koji protestuju zbog Aleksandrine smrti.

Aleksandra Ivanov
Aleksandra Ivanovfoto: Facebook/Alexandra Ivanov

"To je horor film, da ih tako bude briga. Mogu da kažem da je ovo zločin, nesvakidašnji zločin. Da sam znao, možda bih uspeo da uradim nešto. Ujutru rano sam od majke saznao da je pred ponoć primljena u bolnicu. Posle nekih 10 minuta mama me je ponovo zvala da mi kaže da naše Aleksandre više nema", rekao je Vlada, brat tragično preminule trudnice.

Mediji javljaju da je demolirana privatna ordinacija lekara koji se nije odazvao na Aleksandrine pozive.

Vlada je ranije rekao da se Aleksandra prethodna tri puta porodila u GAK Botošani i da je isti lekar svaki put vodio trudnoću.

"Doktor koji radi u toj bolnici i dežurni lekar koji nije hteo prstom da mrdne su krivi. Toliko poruka je poslala, toliko puta je zvala. Mogao je da se javi i kaže 'šta me uznemiravaš ovako kasno' i da prekine vezu...", priča Vlada u suzama.

Bonus video:

01:43

STOTINE TRUDNICA NA NOVOJ TELEFONSKOJ LINIJI ZBOG VAKCINE: Ovo su pitanja koja najčešće postavljaju

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.