IZAŠLA DA SUŠI VEŠ, PA SE PRESTRAVILA: Kada je pogledala na GORE, zaledila se od STRAHA (FOTO)
Sušenje veša, Foto: Printscreen TikTok/xox_christinaaaa

NA MESTU SE UKOPALA

IZAŠLA DA SUŠI VEŠ, PA SE PRESTRAVILA: Kada je pogledala na GORE, zaledila se od STRAHA (FOTO)

Nikome ne bi bilo svejedno da se nađe na njenom mestu

Objavljeno:

Ešli, majka dvoje dece iz Sidneja, ozbiljno razmišlja o "rušenju" palme u svome vrtu nakon što je prošlog vikenda otkrila nešto zastrašujuće.

„Palmina grana je visoko i pored bazena, blizu konopca na kojem sušim veš… Slučajno sam pogledala na gore, da li neko zna šta je to“, upitala je ona u Fejsbuk grupi svoje lokalne zajednice.

Mnogi su vrlo brzo zaključili kako su te bizarne vrećice zapravo jajašca koja pripadaju tzv. veličanstvenom pauku, poznatom i kao „Ordgarius magnificus“.

Inače, ta jedna vrećica može da sadrži čak 600 jajašca, što znači da bi Ešli mogla da ima i do 3.600 veličanstvenih paukova koji samo čekaju da se izlegnu.

Pauci vole da žive na autohtonom drveću u suvim ili vlažnim australijskim šumama, ali često mogu da se vide i u vrtovima u predgrađima. U prošlosti su neverovatnog pauka, endemičnoga za šume duž istočne obale Australije, neki zvali i „suši“ ili „maršmelou“ pauk zbog njihovog neobičnog izgleda.

„Ženka veličanstvenog pauka vrlo je prepoznatljiva po svojim oznakama. Bele je boje s dve jarkožute kvrge na trbuhu, kao i brojnim mrljama boje lososa“, rekli su iz australijskog muzeja.

U nastavku pogledajte prilog o zmiji u samom centru Beograda:

00:17

Zmija u centru Beograda

(Espreso/ Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.