"MOMENTALNO BIH SE ISELILA, PA NEKA MU STAN": Hrvatica ugledala ZASTRAŠUJUĆE BIĆE, usijale se MREŽE (FOTO)
Pauk, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Azil Dumovec

opasno?

"MOMENTALNO BIH SE ISELILA, PA NEKA MU STAN": Hrvatica ugledala ZASTRAŠUJUĆE BIĆE, usijale se MREŽE (FOTO)

Komentari na poziv za ovakav "slučaj" bili su raznoliki

Objavljeno:

Radnici azila Dumovec su danas u Zagrebu pozvani na neobičnu intervenciju. Naime, žena s Kajzerice zvala ih je zbog pauka kojeg je našla u stanu. Radnici su se na intervenciju odazvali, a usput su na svom Facebook profilu edukovali pratitelje o vrsti koju su zatekli u stanu.

- Reč je o vučjem pauku, pripadniku porodice kojoj pripada više od 120 rodova i 2300 vrsta. Vučji pauci noću su skriveni, a danju hvataju plen. Imaju odličan vid. Brzi su, a zbog velikog tela i dugih nogu nekima deluju zastrašujuće - pojasnili su iz Dumovca.

- Nama su veličanstveni! Znamo da imaju važno mesto u ekosistemu - dodali su. Vučji pauci uglavnom ne pletu mreže, a za lov na bube oslanjaju se na odličan vid i brze reflekse.

Komentari ispod objave puni su onih koji se slažu sa ženom koja je zvala Dumovec, pa dodaju "Momentalno bih se iselila, pa neka mu stan" ili pak "Kod mene bi završio u usisavaču" te "Srce bi me ostavilo nakon tri sekunde". No ima i onih koji su ismevali ženu zbog njenog straha, a našlo se i par pohvala za radnike azila kojima ovakva intervencija nije bila 'ispod časti'.

Među raznolikim komentarima našao se i jedan koji proziva Azil Dumovec i razloge zbog kojih izlaze i ne izlaze na teren. "Izašli su zbog ovakvog kućnog pauka kojeg je mogla odalamit ako se tako boji ili metlomda izbaci napolje, ali kad nama po kvartu ostavljaju mačiće u kutijama i ubacuju u dvorište onda ne dolaze" požalila se korisnica Facebooka.

Što se pauka tiče, njegova je priča završila sretno. Radnici azila u objavi su dodali da su ga pustili u prirodu.

Bonus video:

02:35

NISU LUTALICE, VEĆ VLASNIČKI PSI: Vođa čopora koji je KRIVNIČKI IZUJEDAO ženu u Subotici ODUZET vlasniku (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.