DEVOJKU KOJU SU GORANCI PORODILI NA PLANINI NIJE ZNALA DA JE TRUDNA? Bila je emotivnom šoku, evo gde se sada nalaze
Planina, Foto: FOTO RINA

humanost na delu

DEVOJKU KOJU SU GORANCI PORODILI NA PLANINI NIJE ZNALA DA JE TRUDNA? Bila je emotivnom šoku, evo gde se sada nalaze

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sada to nije bilo u ovakvim uslovima

Objavljeno: 22:13h

Hrvatska Gorska Služba Spasavanja u subotu je pomogla stranoj državljanki pri porođaju u objektu Lugarnica u NP Paklenica, a devojka nije ni znala da je trudna.

„Porođaj je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u WC-u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekološkinja koja je i meni olakšala pomoć“, ispričala je anesteziolog Anela Ušanović, koja je učestvovala u intervenciji za RTL.

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sada to nije bilo u ovakvim uslovima.

Majka je nakon porođaja bila u emotivnom šoku, ali i ona i partner su bili zatečeni, prenosi 24sata.hr.

Podsetimo, u subotu u 14:51 sati, dežurni spasioci su dobili dojavu o porođaju u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Pre dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je devojčicu uz asistenciju radnika Nacionalnog Parka.

„Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gde su predati HMP timu. Komunikacija tokom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. Uključeno je bilo 7 članova HGSS-a, tim HMP-a i lekarka. Posebno želimo istaknuti izuzetnu saradnju sa radnicima NP Paklenica“, napisali su ranije u objavi iz HGSS-a.

Bonus video:

01:43

STOTINE TRUDNICA NA NOVOJ TELEFONSKOJ LINIJI ZBOG VAKCINE: Ovo su pitanja koja najčešće postavljaju

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.