DRŽAVNI SAVET KINE OBJAVIO OPTIMIZACIJU OKRUŽENJA ZA STRANE INVESTICIJE
Foto: Kineska medijska grupa

ekonomija

DRŽAVNI SAVET KINE OBJAVIO OPTIMIZACIJU OKRUŽENJA ZA STRANE INVESTICIJE

Ministarstvo trgovine trebalo bi da pojača smernice i koordinaciju sa relevantnim odeljenjima za promovisanje politike, brzo sprovede politiku i mere, stvori optimizovanje investiciono okruženje za strane investitore i efikasno poveća poverenje stranih investicija

Objavljeno:

Državni savet Kine objavio optimizaciju okruženja za strane investicije

Kineski državni savet nedavno je objavio saopštenje u kojem je naveo svoje smernice u vezi sa daljom optimizacijom okruženja za strane investicije i intenziviranje napora za njihovo privlačenje.

U smernicama se poziva na unapređivanje ukupne ravnoteže između domaće i međunarodne situacije i podsticanje poslovnog okruženja svetske klase koje je tržišno orijentisano, zasnovano na zakonu i internacionalizovano.

Prema tim smernicama, iznošene su 24 specifične mere u šest aspekata, saopštio je Državni savet.

Ti aspekti uključuju unapređivanje kvaliteta iskorišćenosti stranog kapitala, garantovanje nacionalnog tretmana stranim preduzeća, jačanje zaštite stranih investicija, unapređivanje olakšavanja investicija i poslovanja, povećanje fiskalne i poreske podrške i unapređivanje načina za promovisanje stranih investicija.

Ministarstvo trgovine trebalo bi da pojača smernice i koordinaciju sa relevantnim odeljenjima za promovisanje politike, brzo sprovede politiku i mere, stvori optimizovanje investiciono okruženje za strane investitore i efikasno poveća poverenje stranih investicija.

Bonus video:

01:03

KINA POSTAJE SUBJKET PRED KOJIM JE VELIKA KRIZA Radenović: Zastrašujući koncept budućeg ratovanja, SUKOB PLANETARNIH RAZMERA

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.