BIVŠA LJUBAVNICA SE NAOŠTRILA, NAKON SKANDALOZNIH TVRDNJI NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Veza koja je dovela do PADA KRALJA
Korina cu Sajn-Vitgenstajn, Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

mogla bi da mu uzme masnu sumu

BIVŠA LJUBAVNICA SE NAOŠTRILA, NAKON SKANDALOZNIH TVRDNJI NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Veza koja je dovela do PADA KRALJA

Prema njenoj ispovesti, sve je počelo kada je hrabro prekršila protokol i započela vezu s kraljem, iako je u tom trenutku bila udata, ali rastavljena od svog supruga

Objavljeno:

Priča o Korini cu Sajn-Vitgenstajn, nekadašnjoj ljubavnici bivšeg španskog kralja Huana Karlosa I, izazvala je veliku pažnju i kontroverze.

Prema njenoj ispovesti, sve je počelo kada je hrabro prekršila protokol i započela vezu s kraljem, iako je u tom trenutku bila udata, ali rastavljena od svog supruga. Njihova veza dovela je do kraljeve abdikacije s trona 2014. godine.

Korina tvrdi da ju je kralj Huan Karlos, uznemiravao i ometao njen profesionalni život nakon njihovog raskida. Optužuje ga za uništavanje njenih poslovnih veza i na taj način joj naneo finansijske gubitke. Ona je podnela tužbu protiv oca aktuelnog španskog kralja Felipea VI, tražeći odštetu od 126 miliona funti (oko 145 miliona evra) zbog uznemiravanja i oštećenja njenog mentalnog zdravlja.

Njihova veza je bila tajna, ali je izbila u javnost, izazivajući veliki skandal. Korina tvrdi da je kralj koristio pseudonim kad ju je zvao i da su se čuli i do 10 puta dnevno dok su bili u vezi. Nakon raskida, kralj joj je navodno poklonio 65 miliona evra na njen račun, što je dovelo do korupcijskog skandala i njegovog bega u Abu Dabi 2020. godine.

Kralj Španije, Huan Karlos
Kralj Španije, Huan Karlos foto: EPA-EFE/LAVANDEIRA JR.

Korina cu Sajn-Vitgenstajn pričala je 2022. godine u podkastu "Korina i kralj" o svojoj vezi s Huanom Karlosom i njihovom zajedničkom putovanju u Bocvanu. Bivši par je tamo boravio 2012. godine, nakon što su odavno raskinuli, ali kada je to otkriveno – u španskim medijima je izbio veliki skandal. Njihova veza dovela je do kraljeve abdikacije s trona 2014. godine.

Korina je pretrpela i psihičko uznemiravanje, uključujući pretnje i neželjene posete od strane španske obaveštajne službe. Tvrdi da joj je anonimno prećeno, a u njenom domu u Švajcarskoj pronađena je knjiga o smrti princeze Dajane s posrednom porukom da se drži dalje od medija i da joj kralj ne može garantovati bezbednost nje i njene dece ako ga ne posluša.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe, Korina je ranije krivila kraljicu Sofiju, suprugu Huana Karlosa, za medijski linč koji je doživela, iako nije imala dokaze za to. Jednom prilikom se, tvrdi, kraljica suočila s njom.

– Kraljica Sofija je besno uletela u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna dobro ko sam ja. U zemlju sam htela da propadnem – požalila se bivša ljubavnica bivšeg kralja.

Ova ispovest je izazvala veliku pažnju javnosti i još jednom istakla kontroverznu reputaciju bivšeg španskog kralja.

Bonus video:

01:49

KEBA ME JE LAGAO DA SE RAZVODI, NISAM ZNALA DA SAM MU LJUBAVNICA! Tesktopisac o problemima zbog navodne afere sa pevačem

(Espreso/ Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.