NAJBOGATIJI KRALJ SVETA UŽIVA U HAREMU, A SUDBINA NJEGOVE SUPRUGE LEDI KRV: Neki sumnjaju da nije MEĐU ŽIVIMA!
Maha Vajiralongkorn, Foto: Jack TAYLOR / AFP / Profimedia

jedna od najekscentričnijih osoba

NAJBOGATIJI KRALJ SVETA UŽIVA U HAREMU, A SUDBINA NJEGOVE SUPRUGE LEDI KRV: Neki sumnjaju da nije MEĐU ŽIVIMA!

Osim što Maha, koji je čak 60 puta bogatiji od britanske kraljice Elizabete, voli da nosi neobične modne kombinacije (na primer krop topove i lažne tetovaže), te je bio opsednut svojom (sad već pokojnom) pudlicom kojoj je čak dodelio čin generala, najviše pažnje privlači njegov ljubavni život

Objavljeno:

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn slovi za najbogatijeg monaha na svetu čije se bogatstvo procenjuje na 70 biliona dolara. Vodi vrlo intrigantan život koji mu je doneo i titulu jedne od najekscentričnijih osoba.

Vajiralongkorn je rođen 28. jula 1952. u rezidencijalnoj dvorani Amphorn Sathan u palati Dusit u Bangkoku. Potom se tadašnji princ 1972. upisao na Kraljevski vojni koledž, Dantrun u Kanberi. Njegovo obrazovanje bilo je podeljeno na dva dela, vojnu obuku od strane australijske vojske i diplomski kurs pod okriljem Univerziteta Novog Južnog Velsa. Diplomirao je 1976. kao novi poručnik sa diplomom slobodnih umetnosti. Međutim, 1982. postaje i diplomirani pravnik.

Na presto dolazi 2016. i postaje najstariji tajlandski kralj koji je preuzeo tu značajnu ulogu. Po njihovim državnim načelima, monarh nema moć odlučivanja, već samo učestvuje na ceremonijama i svečanostima. Iako je svega par godina na prestolu, njegova vladavina je isprepletana brojnim kontrovezama. Reputaciju mu ruši njegov imidž filandera, te su se 2020. godine širom Tajlanda organizovali protesti.

Osim što Maha, koji je čak 60 puta bogatiji od britanske kraljice Elizabete, voli da nosi neobične modne kombinacije (na primer krop topove i lažne tetovaže), te je bio opsednut svojom (sad već pokojnom) pudlicom kojoj je čak dodelio čin generala, najviše pažnje privlači njegov ljubavni život.

1 / 4 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Naime, poprilično prašine je podiglo kad se u izolaciju tokom pandemije korona virusa povukao u jedan nemački hotel s pet zvezdica i sa sobom poveo svoj harem od 20 žena. Inače, kralj nije okupio harem samo za izolaciju, već je to njegova standardna postava, a žene u njemu uglavnom dolaze iz vojske i imaju svoju sopstvenu jedinicu.

Pre toga svojoj omiljenoj ljubavnici je dodelio ime "kraljevske plemenite družbenice". Ipak, ako mislite da kralj uživa u momačkom životu, gadno ste se prevarili.

Maha se ženio čak četiri puta, a dame koje su dobile čast da postanu njegove supruge, nisu se baš najbolje provele. To posebno važi za njegovu treću suprugu Srirasmi Suvadee za koju se mnogi pitaju je li uopšte više među živima.

Ali, krenimo redom. S 25 godina, 1977. oženio je svoju nećaku, princezu Soamsavali Kitijakaru, s kojom je godinu dana kasnije dobio ćerku princezu Bajrakitijabhu. Od Soamsavali se razveo 1993. godine, a za vreme njihovog braka dobio je četvoro dece s tadašnjom ljubavnicom, glumicom Juvadhidom Polprasert.

Soamsavali je takođe jedina od kraljevih supruga koja je nakon razvoda zadržala svoju poziciju na dvoru i ostala uključena u kraljevske dužnosti. 2019. je preživela dva moždana udara nakon kojih je završila u invalidskim kolicima.

Godinu dana nakon razvoda oženio je Juvadhidu, majku svoje četvoro dece, s koju je, piše news.com.au, upoznao još kao tinejdžerku i koja mu je, u vreme kad su se venčali, već 15 godina bila ljubavnica.

Deca su im živela u kraljevskoj palati na Tajlandu i pohađala školu u skupim britanskim internatima sve do 1996. kad je Maha odlučio da se razvede od njihove majke. Tada se odrekao sva tri sina, te priznavao samo ćerku, a njima je navodno rečeno da se ne vraćaju na Tajland.

- Stalno smo pokušavali da dođemo u kontakt s ocem, ali nikad nam nisu dozvoljavali da razgovaramo s njim. Privatni istražitelji koje je on bez sumnje unajmio, pratili su svaki naš pokret. Škola je dobila pismo od njega u kojem piše da nam više neće plaćati školarinu, a tražio je da predamo svoje diplomatske pasoše u tajlandskoj ambasadui te nam je rečeno da se više ne vraćamo - napisali su njegovi sinovi u pismu koje je prenio "Tajms".

Kralj je svoju drugu suprugu optužio da ga vara s jednim tajlandskim pilotom, a 1997. je ona sa sinovima otišla u SAD gde su dobili politički azil.

Ako mislite da je njoj bilo teško, sačekajte da saznate sudbinu njegove treće supruge, princeze Srirasmi Akrapongpreecha, bivše konobarice, koju je oženio 2001. godne, ali za koju je tajlandska javnost saznala tek četiri godine kasnije.

2007. javnost ju je upoznala i bolje nego što se iko usudio i da se nada. Naime, tada je procureo video s ozloglašene rođendanske proslave pripremljene za pudlicu-generala, u kojem princeza Srirasmi na sebi ima samo tanga gaćice, a pri tome se čini da jede iz posude za psa.

Sedam godina kasnije, Srirasmi je doživela dramatičan pad iz kraljeve milosti i suočila se s ozbiljnim posledicama. Najmanje osmoro članova njene porodice, uključujući njene ostarele roditelje, osuđeno je zbog uvrede kralja i bačeno u zatvor. Sama princeza je ostala bez titule, te su je odvojili od njenog tad devetogodišnjeg sina, princa Dipangkorna, inače prestolonaslednika.

Od tad je Srirasmi progutao mrak. Od 2014. nikad više nije viđena u javnosti, a navodno je u prognanstvu i živi na tajnoj lokaciji na Tajlandu. Neki njeni zemljaci sumnjaju da bivša kraljica više nije među živima.

Četvrtu i za sada poslednju suprugu, bivšu stjuardesu Suthidu Tidjai, Maha je oženio u maju 2019. na tradicionalnoj ceremoniji tokom koje je morala da mu leži pred nogama.

Inače, Suthida mu je dugo vremena takođe bila ljubavnica i položaj kraljice bio je poslednji u nizu napredovanja. 2014. je postala zapovednica njegovih telohranitelja, a 2016. je dobila čin generala (u rangu s pudlicom).

Ležanje pred nogama nije jedino poniženje koje je tajlandska kraljica morala da podnese. Samo tri meseca nakon venčanja svoju je omiljenu ljubavnicu, bivšu medicinsku sestru i tadašnju telohraniteljku, Sineenat Vongvajirapakdi, uzdigao je na položaj "kraljevske plemenite družbenice" tokom ceremonije na kojoj je bila prisutna i njegova supruga, kraljica.

Ubrzo zatim, oduzeo joj je titulu jer je navodno pokušala istisnuti zvaničnnu kraljicu i doći na njen položaj, ali otprilike godinu dana kasnije vratila se u kraljevu milost, pa je sad mnogi smatraju ‘drugom kraljicom’ Tajlanda.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.