PROGOVORILA BIVŠA LJUBAVNICA KONTRAVERZNOG KRALJA: U javnost iznela niz SKANDALOZNIH DETALJA, šokirala NACIJU
Huan Karlos, Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

ZEMLJA NA NOGAMA

PROGOVORILA BIVŠA LJUBAVNICA KONTRAVERZNOG KRALJA: U javnost iznela niz SKANDALOZNIH DETALJA, šokirala NACIJU

Kralju se dopala kada je prekršila protokol napustivši zabavu pre nego što je on završio sa jelom

Objavljeno: 09:24h

Bivša ljubavnica kontroverznog španskog kralja Huana Karlosa Korina Zu Sajn-Vitgenstajn otkriva niz šokantnih detalja o njihovoj vezi u podkastu "Korina i kralj".

U novoj epizodi ovog podkasta pričala je o njihovom putovanju u Bocvanu 2012. godine koje je pokrenulo ogroman skandal u Španiji.

Istraživački podcast bavi se odnosom Korine i bivšeg španskog kralja i time kako je ta veza odigrala ključnu ulogu u njegovoj abdikaciji 2014. godine. Kako se pretpostavlja, njih dvoje bili su u vezi od 2004. do 2009. a kada su otputovali u Bocvanu, više nisu bili zajedno.

Predlog da odu u Bocvanu izneo je Huan Karlos - i to kako bi proslavili 10. rođendan njenog sina. Kada su doputovali u ovu zemlju, shvatila je da će kralj iskoristiti odmor na drugačiji način. On je put poneo nekoliko kutija vina, a nakon večeri opijanja probudio se u bolovima i nije se sećao pethodnog dana.

Rečeno joj da se privatnim avionom vrati u Španiju. Hitno je otišla za Madrid, a putovanje i svi troškovi koje je platio sirijski biznismen držani su u tajnosti od vlade, piše "Dejli mejl".

Huan Karlos
foto: EPA-EFE/Lavandeira Jr.

"Kraljica mi je upala u sobu i u besu rekla..."

Javnost u Španiji burno je reagovala na bahaćenje kralja, koji je u Bocvani uživao dok je zemlja bila u ekonomskoj krizi. Ulje na vatru dolila je njegova fotografija iz 2006. na kojoj pozira sa mrtvim lavom. To je naročito razbesnelo borce za zaštitu životinja.

U novinama je i Korina označena kao ubica slonova, a pričalo se da je Huan Karlos u lovu uživao i u Bocvani. Ime kraljeve ljubavnice, uprkos sporazumu sa medijima, bilo je objavljeno.

Istakla je da je bila izložena ogromnom medijskom pritisku dok je u prethodnoj epizodi podkasta otkrila da je njihova veza krenula nizbrdo 2009. nakon smrti njenog oca, o kojem je brinula. Kako nije mogla da se posveti kralju, on je pronašao novu ljubavnicu.

Dobro pamti i susret sa Sofijom od Španije, suprugom Huana Karlosa, za koju veruje da je imala udela u medijski linč prema njoj ali za to nema dokaza.

"Kraljica Sofija je besno upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna ko sam. Htela sam da propadnem u zemlju".

Dodala je da je Huan Karlos u tom momentu bio potpuno zbunjen i da nije znao kako da se izbori sa tom situacijom.

"Osećala sam se kao njegova supruga, a ne ljubavnica. Zvao me je 10 puta na dan"

U drugoj epizodi podkasta Korina je pričala o optužbama za korupciju sa kojima se suočio njen bivši ljubavnik pre abdiciranja 2014. godine i odlaska u Abu Dabi. Rekla je da je redovno viđala Huana Karlosa kako se vraća sa putovanja sa torbama punim novca, ali da joj nikad nije rekao otkud mu pare.

Podkast čiji je autor novinar Bredli Houp, verovatno će se podudarati sa njenim svedočenjem protiv Huana Karlosa za navodno uznemiravanje i špijuniranje. Već u prvoj epizodi tvrdila je da ju je zvao 10 puta na dan koristeći lažno ime.

"Nazvao bi nekoga ko ima odlična vina i rekao bi da mu se sviđaju, sldeće što se dogodilo je da je 20 sanduka tog vina stiglo na adresu. Gledala sam ga kako se vraća sa izleta sa torbama punim novca, za koje bi rekao da pripadaju prijateljima", ispričala je Korina koja je Huana karlos opisala kao smešnog i upornog ljubavnika.

Huan Karlos
foto: EPA-EFE/LAVANDEIRA JR.

Dopala mu se kada je prekršila protokol

Poručila je da se tokom veze sa njim osećala kao njegova supruga, a ne ljubavnica, a prvi put ga je srela na jednoj zabavi u južnoj Španiji. Bila je tada zvanično u braku, sa drugim suprugom, ali je živela odvojeno od njega.

Kralju se dopala kada je prekršila protokol napustivši zabavu pre nego što je on završio sa jelom. To je za njega bio smeo potez.

Kaže da joj je kralj tražio da vrati 65 miliona evra

Godinu dana kasnije rastala se od supruga pa je afera sa kraljem postala intenzivnija. U svoju kancelariju u Madridu primila bi desetak poziva dnevno, a bivši monarh koristio je lažno ime "gospodin Sumer" što se prevodi kao Njegovo Veličanstvo Kralj.

Korina je pokušala da prevari kolege da se radi o poslovnom pozivu, ali su uspeli da shvate o kome se radi zbog kraljevog specifičnog glasa.

Nova emisija podkasta baviće se njenom umešanošću u istragu protiv Huana Karlosa, osumnjičenog da je prao novac u Španiji i Švajcarskoj.

Nakon njihova prekida tvrdi da oju je monarh tražio da vrati 65 miliona evra koje je prebacio na njen bankovni račun 2012. godine. Taj je iznos bio ključan dokaz korupcije u slučaju pokrenutom protiv bivšeg kralja i razlog njegovog bega u Abu Dabi 2020. godine.

Pobegao je nakon što su švajcarski tužioci otvorili istragu o bankovnim računima koje je Huan Karlos držao u poreznim oazama. Sve optužbe odbačene su prošle godine zbog nedostatka dokaza, imuniteta koji je imao kao kralj i zastarelosti slučaja. Odluka je doneta nakon što je platio milione evra poreza.

"Postajalo mi je sve jasnije da nije vodio dvostruki život, već petostruki. Ima nečeg prilično bezobzirnog u vezi sa njim. Zamislite da vam neko ko kaže da ste ljubav njegova života smesti u krivničnoj istrazi", rekla je.

Huan Karlos
foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

U svojoj tužbi na Visokom sudu Korina tvrdi da joj je Huan Karlos doneo ogromnu duševnu bol jer ju je špijunirao i maltretirao. Bivši kralj porekao je sve optužbe, a njegovi advokati ustanovili su da ima pravo na imunitet jer je viši član španske kraljevske porodice.

Nakon saslušanja u Londonu u martu sudija je presudio protiv bivšeg kralja rekavši da se sad može pokrenuti tužba. Bivši kralj abdicirao je zbog javnog protesta koji je uključivao bračnu neveru. U septembru 2022. odbio je zahtev španske vlade da ne prisustvuje sahrani engleske kraljice.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.