SINOVI BACILI OČEVO TELO U PEĆINU, PA UZIMALI NJEGOVU PENZIJU: Uživali u 3000 EVRA mesečno, a odala ih JEDNA STVAR
Sahrana, Foto: Zorana Jevtić

porodične tajne

SINOVI BACILI OČEVO TELO U PEĆINU, PA UZIMALI NJEGOVU PENZIJU: Uživali u 3000 EVRA mesečno, a odala ih JEDNA STVAR

Prošlogodišnji slučaj u Italiji dobija novu dimenziju zbog navodnih pretpostavki policije

Objavljeno:

Italijanska policija veruje da su telo čoveka, koje su pre godinu dana pronašli šetači na udaljenom mestu u regionu Abruco, tamo ostavili njegovi sinovi koji su nastavili da stavljaju u džep očevu penziju.

Telo Bruna Delnegra (81), koji je umro prirodnom smrću, pronašla su dva kanadska planinara prošlog jula u pećini oko 350 kilometara od njegovog doma u Traniju, u južnom regionu Pulje, piše Gardijan. Veruje se da je Delnegro preminuo nekoliko dana ranije, preneli su italijanski mediji.

Umesto da prijave smrt, njegovi sinovi Benito, Domeniiko i Salvatore i devojka jednog od muškaraca navodno su stavili telo u vreću za spavanje i prevezli ga preko dve regionalne granice u udaljeno selo Kastrovalva u Abrucu, sa ciljem da ga tamo ostave, dok su trošili njegovu penziju od 3.000 evra mesečno.

Italijanska policija
Italijanska policijafoto: Profimedia

Sinovi i devojka su pod istragom zbog navodnih kaznenih dela, uključujući prevaru penzionog tela i nezakonito korišćenje kartice. Policija prvo nije mogla da utvrdi identitet pokojnika, pa je u aprilu odlučeno da on bude sahranjen u grobnici sa oznakom "subjekt nepoznat". Jedini trag bio je implantat femoralne proteze pronađen tokom obdukcije, što je konačno omogućilo policiji da napreduje u slučaju.

Motiv - pozamašna penzija njihovog oca

Nakon što je utvrđen Delnegrov identitet, ulovili su njegove sinove nakon što je automobil u vlasništvu jednog od njih, za koji se veruje da je korišćen za transport tela, primećen na nadzornoj kameri u oblasti Kastrovalve oko datuma njegove smrti.

Delnegro, koji je radio za lokalne zdravstvene vlasti u Traniju, neko vreme je bio prikovan za krevet. Policija veruje da je njegove sinove motivisala pozamašna penzija njihovog oca, koja im je, zajedno sa njegovom ušteđevinom, u proteklih godinu dana dala 60.000 evra.

Bonus video:

01:58

NAKON NESREĆE U RUMI PRONAĐENO BEŽIVOTNO TELO U SREMSKOJ MITROVICI! Dražić: Lice bez ikakvih dokumenata, nema tragova nasilja

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.