SVEŠTENIK SPISKAO 150 HILJADA EVRA NA RASKALAŠNE DEVOJKE I URADIO NEŠTO GNUSNO: Njegovo opravdanje je SKANDAL
Katolički sveštenik, Foto: Profimedia/Ilustracija

da li je moguće?

SVEŠTENIK SPISKAO 150 HILJADA EVRA NA RASKALAŠNE DEVOJKE I URADIO NEŠTO GNUSNO: Njegovo opravdanje je SKANDAL

Tužioci su uspeli da uđu u trag šestocifrenim iznosima plaćenima firmama povezanima sa stranicama koje prikazuju s*ks uživo

Objavljeno:

Katolički sveštenik optužen da je proneverio ukupno 500.000 evra donacija potrošio je 150.000 evra na p*rnografske sajtove, objavili su malteški mediji.

Tužioci su uspeli da uđu u trag šestocifrenim iznosima plaćenima firmama povezanima sa stranicama koje prikazuju s*ks uživo, piše list Tajms of Malta. Plaćanja su trajala nekoliko godina.

Malta
Maltafoto: Profimedia

Sveštenik Luk Seguna je policijskim istražiteljima rekao da je to radio jer je bio u “s*ksualnoj krizi”, navodi list.

Seguna, župnik u Marsaksloku na jugu Malte, izjasnio se da nije kriv, ali crkvene vlasti su ga suspendovale do kraja postupka.

Na sudu su izneseni dokazi da je Seguna imao nekoliko stotina hiljada evra na više privatnih bankovnih računa, iako mu je godišnja plata iznosila samo 20.000 evra. Osim gotovine, posedovao je kolekciju od pet motocikala i dva automobila.

Tužioci su takođe izneli podatak da je Seguna od jednog starijeg sugrađana dobio čekove na više hiljada evra. Starac, koji je u međuvremenu umro, patio je od demencije kada je ispisivao čekove, rečeno je na sudu.

Seguna se opravdavao da su čekovi zapravo bili povraćaj donacija koje je sveštenik davao starcu, ali tužioci tvrde da su zapravo trebali da budu podeljeni lokalnim humanitarnim udruženjima.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.