OVAKVA TRUDNOĆA DEŠAVA SE JEDNOM U 2 I PO MILIONA: Roditelji se sledili kad su videli ULTRAZVUK! (VIDEO)
Sijamske bliznakinje, Foto: Printscreen/Youtube/ This Morning

ŽELJA JE JAČA OD SVEGA

OVAKVA TRUDNOĆA DEŠAVA SE JEDNOM U 2 I PO MILIONA: Roditelji se sledili kad su videli ULTRAZVUK! (VIDEO)

Prve slike sa ultrazvuka su ih uplašile jer su videli da će dobiti bliznakinje

Objavljeno:

Često se dešava da se nakon duge i teške borbe ženama ostvari najveća želja - da postanu majke. Međutim, često se ta borba, samo u drugom obliku, nastavlja i kad beba stigne u dom.

Hana Bejtson dugo nije mogla da zatrudni, pa su odlučili da krenu na lečenje neplodnosti, a već nakon prvog ciklusa Hana je zatrudnela. Rodila je "stalno zagrljene" sijamske bliznakinje koje je očekivala velika borba.

Međutim, prve slike sa ultrazvuka su ih uplašile jer su videli da će dobiti bliznakinje, i to ne svakidašnje, nego sijamske, što se dešava jednom u 2.5 miliona trudnoća.

Lekari u početku nisu mogli da znaju koliko organa bebe dele, što je ključno za njihovo preživljavanje i kvalitet života.

"Osećali smo se kao u čistilištu jer smo znali da su spojene, ali smo imali tako malo informacija o njihovom spajanju", rekla je Hana.

Čak i dok se bližio termin, par i dalje nije znao gotovo ništa o stanju devojčica i o tome kako će proteći porođaj.

Međutim, ove sijamske bliznakinje rođene su spojene od grudnog koša do karlice, tako da sve vreme gledaju jedna u drugu, gotovo zagljene i bez većih problema. Dele bešiku, creva i jednu nogu, a ono što je najvažnije jeste da imaju dva odvojena srca.

"To su čuda. Čudo je reč koju koristimo od dana kada smo saznali da ih imamo", oduševljeno je govorila majka.

Nazvali su ih Anabel i Izabel.

Inače, devojčice su prošle operaciju razdvajanja uz mnoge zahvate, ali sada vode ispunjen život, a njihovi roditelji ponosno ističu da su one mala čuda i da su prkosile mnogim teškoćama, ali da su na kraju pobedile.

01:49

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media