TRUDNICI REKLI DA ČEKA BLIZANCE, A ONO ŠTO JE IZ NJE IZAŠLO ZASTRAŠILO JE MNOGE: Samo je nalik na to (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠOKANTNO

TRUDNICI REKLI DA ČEKA BLIZANCE, A ONO ŠTO JE IZ NJE IZAŠLO ZASTRAŠILO JE MNOGE: Samo je nalik na to (VIDEO)

Bračni par je očekivao dve prinove, ali su umesto toga dobili nešto što je šokiralo i lekare

Objavljeno:

Beba rođena sa dve glave, tri ruke i dva srca zaprepastila je lekare u Indiji.

Šahin Kan i njen suprug Sohail očekivali su dvoje potpuno formiranih blizanaca, ali su bili šokirani kada je 28. marta u Ratlamu, u indijskoj državi Madja Pradeš, na svet došlo nešto nalik bebi sa dve glave.

Ova pojava, poznata kao dicefalni parapagus, kada je dvoje novorođenčadi spojeno trupom, često rezultira mrtvorođenim bebama. Ali čudotvorni blizanci za sada preživljavaju, suprotno svim prognozama. Primljeni su u bolnicu u obližnjem gradu Indoru kako bi ih lekari nadgledali, a majka je ostala u bolnici u Ratlamu.

Porođaj, Rođenje deteta, Rađanje, Trudnica, Trudnoća, Beba
foto: Profimedia

Jedan od lekara, dr Lahoti, rekao je da su ovakvi slučajevi retki i da stanje beba ostaje neizvesno, posebno u prvim danima.

– Zbog ovoga smo ih zadržali pod nadzorom. Nismo planirali nikakvu operaciju na pacijentima – kazao je stručnjak, prenosi Dejli mejl.

Pre porođaja su lekari nakon ultrazvuka rekli roditeljima da očekuju “normalne” blizance, pa su takođe bili iznenađeni kada su bebe došle spojene na svet.

Ovaj oblik sjedinjenja blizanaca je inače veoma redak, a prema procenama se desi jednom u milion porođaja. Prethodni put je u Indiji zabeleženo nešto slično kada je 2019. 21-godišnja žena takođe rodila bebu sa dve glave i tri ruke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.