SILOVALI JE, PREREZALI JOJ VRAT 16. PUTA, VADILI JOJ UTROBU: Ipak je preživela MUČNO NASILJE, evo i kako
Alison Botu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Group Editors

muško nasilje

SILOVALI JE, PREREZALI JOJ VRAT 16. PUTA, VADILI JOJ UTROBU: Ipak je preživela MUČNO NASILJE, evo i kako

O zlostavljanju žena mora da se priča

Objavljeno:

Alison Botu, 1994. godine otela su dva muškarca u blizini njene kuće u Južnoj Africi. Tom prilikom su je mučili i silovali. Zadobila je više od 30 ubodnih rana po stomaku i prerezan vrat. Ipak, Alison je preživela i pristala je da bude narator u filmu koji je snimljen po ovom stravičnom događaju.

Alison u filmu igra 24-godišnja Kristija Viser, koja kaže da je ova uloga bila „veliki zalogaj“, ali da o zlostavljanju žena mora da se priča.

„Alison je morala da se suoči sa svojim demonima. Verujem da ovakve priče moraju da izađu na videlo“, kazala je ona.

De Klerk Oelofs (26), koji igra jednog od otmičara, Teuna Krugera, kaže da se za ulogu pripremao, čitajući stenobeleške sa suđenja.

„Ono što me je šokiralo jeste to što je on otišao na žurku pre nego što je oteo Alison“, kazao je Oelofs.

Zek Hendriks, koji igra drugog otmičara, Gavina Grifa, složio se sa svojim kolegom i rekao da je bilo teško spremiti se za ovu ulogu.

Ali, kako je Oelofs dodao, akcenat u dokumentarcu je na Alison, ženu koja je preživela ovaj stravičan napad, a ne na otmičarima.

Stravična priča

Alison je kidnapovana u decembru 1994. godine, vraćajući se iz noćnog izlaska sa prijateljima.

Kada je parkirala, u automobil je uleteo nepoznati muškarac i rekao joj da se sedne na suvozačevo mesto da bi pokupio svog prijatelja.

Alison je odvedena na periferiju grada gde je silovana i mučena. Vrat joj je bio gotovo potpuno prerezan. Ostavili su je da umre.

Otmičari, koji su već imali istoriju nasilja nad ženama, prvenstveno su želeli da je uguše, ali umesto toga, uboli su je u stomak više od 30 puta.

Alison je rekla da je jedan od njih želeo da joj izvadi reproduktivne organe, ali su, „srećom“, promašili te delove tela.

Tu se nisu zaustavili – prerezali su joj vrat 16 puta.

Misleći da su je ubili, otmičari su otišli, ali Alison je i dalje disala.

Pošto je put bio blizu, pokušala je da privuče pažnju automobila. U tom trenutku osetila je nešto ljigavo u predelu stomaka, bila su to creva. Jednom rukom morala je da drži organe da ne ispadnu iz stomaka, a drugom rukom je držala „skoro prerezanu“ glavu.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.