CEO SVET PRETRNUO OD NAJNOVIJE IZJAVE MEDVEDEVA: Uputio žestoke PRETNJE, ovo je čak i za njega BRUTALNO
Medvedev, Foto: Profimedia

oglasio se medvedev

CEO SVET PRETRNUO OD NAJNOVIJE IZJAVE MEDVEDEVA: Uputio žestoke PRETNJE, ovo je čak i za njega BRUTALNO

Medvedev je takođe rekao da pristojan čovek u teškim vremenima mora da živi u svojoj zemlji i da poštuje uslove u kojima se država trenutno nalazi

Objavljeno:

Ako Zapad bude Ukrajini dao nuklearno oružje, Rusija će morati da izvrši preventivni udar, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

U razgovoru sa novinarima tokom posete Vijetnamu, govoreći o Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, Medvedev nije isključio da će oni u sadašnjoj situaciji "dati kijevskom režimu sasvim dovoljno aviona", a štaviše, možda će dati i nuklearno oružje.

- To znači da će njima stići projektil sa nuklearnim punjenjem. Postoje nepovratni zakoni rata. Ako je u pitanju nuklearno oružje, biće neophodno pokrenuti preventivni udar - rekao je on, prenosi RIA novosti.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Prema njegovom mišljenju, "Anglosaksonci toga nisu u potpunosti svesni i veruju da do ovoga neće doći", prenosi RIA novosti.

Medvedev je takođe ocenio da je Evropa "poludela", da svojim odlukama stalno rasplamsava situaciju, dok SAD polaze od pragmatičnih interesa i pokušavaju da "unište vekovnog neprijatelja".

- Evropa je poludela. Sjedinjene Države u celini se ponašaju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. One se same ne bore, već zarađuju novac. Pokušavaju da unište vekovnog neprijatelja. Što se Evrope tiče, oni stalno podgrevaju i raspiruju situaciju svojim odlukama - rekao je on u intervjuu novinarima tokom posete Vijetnamu.

Na pitanje novinara o poželjnim kandidatima na predstojećim američkim predsedničkim izborima 2024. godine, Medvedev je rekao da je Moskvi je jedino važno da Amerikanci ne biraju predsednika koji pati od demencije.

- Jedino je važno da se ne izabere tip sa demencijom. Iako je to moguće - dodao je on.

Medvedev je takođe rekao da pristojan čovek u teškim vremenima mora da živi u svojoj zemlji i da poštuje uslove u kojima se država trenutno nalazi.

Prethodno je Ruse koji su napustili zemlju nazvao izdajnicima i poručio da i treba smatrati neprijateljima društva i države.

Bonus video:

03:00

Napetost na granici: Intenzivni sukob između Rusije i Ukrajine izaziva zabrinutost stručnjaka

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.