PARIZ JE NA NOGAMA! Hrvatica planirala pokolj, htela da digne Ajfelovu kulu u vazduh! (VIDEO)
Foto: Reuters

za dlaku!

PARIZ JE NA NOGAMA! Hrvatica planirala pokolj, htela da digne Ajfelovu kulu u vazduh! (VIDEO)

Umalo repriza jezivog zločina!
Objavljeno: 12:38h

Triaceton-triperoksid (TATP) bio je ključni sastojak te bombe kojom bi ubili ljude u samoubilačkom napadu. Islamska država veliki je pobornik TATP-a zato što je neverojatno moćan eksploziv, relativno lako se izrađuje od lako dostupnih sastojaka i gotovo ga je nemoguće detektirati standardnim detektorima eksploziva.

U ponedjeljak, 6.februara, policija se počela se zabrinula. Sara je preko društvenih mreža sve češće iskazivala ljubav prema Tomasu, počeli su da govore o braku, a Malik je govorio da će se pobrinuti za sve. Policija još nije imala dovoljno dokaza za hapšenje sad već zloglasnog trojca. Presreli su video u kojem Sara polaže zakletvu na vernost Islamskoj državi i znali su da je vrag odneo šalu. Bilo je pitanje dana ili sata kad će se odlučiti na teroristički napad.

U sredu, 8. februara, sve se promenilo. Saznali su da Tomas u iznajmljenom stanu ima pravu malu laboratoriju za izradu eksploziva. Malik mu je preneodo detalja kako da napravi bombu od TATP-a. U petak, 10. februara policija je upala u stanove i kuće na četiri lokacije na jugu Francuske. U Tomasovom stanu pronašli su 70 grama spremnog TATP-a i sve potrebno za izradu desetak kilograma istog eksploziva. Tokom policijskog ispitivanja Sara se slomila i sve priznala.

- Žao mi je zbog svega što sam uradila navodno je rekla policijskim istražiteljima.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Jelena Milić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Kurir / 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.