PARIZ JE NA NOGAMA! Hrvatica planirala pokolj, htela da digne Ajfelovu kulu u vazduh! (VIDEO)
Foto: Reuters

za dlaku!

PARIZ JE NA NOGAMA! Hrvatica planirala pokolj, htela da digne Ajfelovu kulu u vazduh! (VIDEO)

Umalo repriza jezivog zločina!
Objavljeno: 12:38h

Francuski obaveštajci uspeli su brzom akcijom da zaustave najopasniji teroristički napad posle masakra u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Uhapšene su četiri osobe a među njima i jedna šesnaestogodišnja Hrvatica.

Sara i Tomas (20) koji je takođe uhapšen “sveži” su prešli na islam i oboje su od skoro radikalizovali svoje ponašanje.

Sara je prema pisanju tamošnjih medija, dete Hrvata koji se borio u Bosni i Hercegovini. Navodno, prema nalazima psihološkog ispitivanja, Sara je prešla na islam zato što je njen otac, koji se borio protiv Bošnjaka, mrzio Arape i muslimane. Iz svojevrsnog tinejdžerskog bunta Sara je prešla na islam i posvetila se radikalnoj ideologiji kakvu promoviše Islamska država.

Provodila je sate na internetu i otkrila Tomasa S. koga su francuske obaveštajne službe pratile još od napada na Šarli ebdo 2015. godine. Tada je navodno rekao da želi da se pridruži džihadističkom pokretu i ode u Siriju kako bi otkrio “pravi život”. Sara se prva javila Tomasu i pričati o islamu, muslimanima i stanju u svetu uopšte. Nakon dugih razgovora na internetu odlučili su da svoju vezu realizuju u stvarnom svetu.

Dogovorili su brak i da naprave bombu koju bi Tomas aktivirao u nekom turističkom centru, a najverovatnija meta bio je Ajfelova kula u Parizu. Posle napada trebalo je da ona pobegne u Siriju, u deo koji je pod kontrolom Islamske države, kako bi tamo živela životom “mučenikove udovice”.

Treći uhapšeni je Malik Hamami. On je bio jedan od ključnih aktera u čitavoj priči. Kad su obaveštajci shvatili da Malik često komunicira sa Sarom i Tomasom, stavili su ga pod stalni nadzor. Prisluškivali su njegove telefonske razgovore, pratili sve što radi u stanu, ali i izvan njega. Imali su šta i da čuju. Malik im je pričao o blagodatima Islamske države, a usput je pričao i o izradi bombe.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.