"ON JE REČ OD PET SLOVA KOJA POČINJE NA 'P'": Isplivale OŠTRE TVRDNJE, Džonson brutalno ISPROZIVAO Makrona?
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/STUART BROCK

DA LI JE MOGUĆE?!

"ON JE REČ OD PET SLOVA KOJA POČINJE NA 'P'": Isplivale OŠTRE TVRDNJE, Džonson brutalno ISPROZIVAO Makrona?

Kako je rekao Hari, Džonsonu je smetalo što ga je Makron kritikovao zbog krize sa izbeglicama

Objavljeno:

Bivši britanski premijer Boris Džonson opisao je Emanuela Makrona kao nekog ko izaziva “mučninu” kada je francuski predsednik putovao u Moskvu da se sastane sa Vladimirom Putinom, rekao je bivši savetnik britanske vlade.

Džonson je takođe opisao Makrona kao „Putinovu ulizicu“, rekao je Guto Hari za najnovije izdanje "Anpresedent", svog podkasta o vremenu provedenom u radu u vladi.

Hari je u to vreme radio kao Džonsonov šef komunikacije. Rekao je:

- Bilo je tenzija rano kada su ljudi poput Emanuela Makrona iz Francuske išli ​​u Moskvu da razgovaraju sa Putinom. Mislim da je Boris to privatno opisao kao „mučno“. A u međuvremenu, mislim da je Makron osećao napetost od Borisa koji je naizgled trčao da vojno pomaže Ukrajini – rekao je.

Kako je rekao, Džonsonu je smetalo što ga je Makron kritikovao zbog krize sa izbeglicama.

- Dakle, kada je britanska štampa zadavala probleme britanskoj vladi oko našeg odgovora na izbegličku krizu, Makron je to pojačao kritikujući Borisa prilično direktno i njegove reči su bile na naslovnoj strani Gardijana… I koliko god Boris nije sklon da se stvarno ljuti, niti da koristi posebno jake reči, to je bio trenutak kad je stvarno odlepio i na našem jutarnjem sastanku, mislim da je sa malom našom bandom upravo krenuo u nasilni napad na Emanuela Makrona - rekao je Hari.

Putin i Makron
Putin i Makronfoto: Profimedia

Prema njegovim rečima, Džonson nije štedeo reči prema Francuzu.

- U suštini, rekao je „On je reč od pet slova koja počinje na ‘P’, on je čudak, on je Putinov čankolizac. Moramo da se pozabavimo ovim…Treba nam orgija prebijanja žaba. Moraću da mu udarcem ugasim svetla”. Prilično jaka stvar – rekao je njegov nekadašnji saradnik.

Međutim, kako je rekao, dvojica lidera su izgladila odnose nedeljama kasnije.

- Zaista su se dobro slagali. Oni su zapravo zajedno otišli ​​na viski na samitu G7 – zaključio je Hari.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.