MEDICINSKI TEHNIČAR OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Ubio dva PACIJENTA, a zbog MOTIVA će vam se OKRENUTI ŽELUDAC
Medicinski tehničar, Foto: Profimedia

užas u nemačkoj

MEDICINSKI TEHNIČAR OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Ubio dva PACIJENTA, a zbog MOTIVA će vam se OKRENUTI ŽELUDAC

Sud zdravstvenom radniku prebacuje da je 2020. godine pacijentima davao sredstva za smirenje koja su dovela do smrti u dva slučaja

Objavljeno:

Pokrajinski sud u Minhenu osudio je u ponedeljak dvadesetsedmogodišnjeg medicinskog tehničara na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva dva pacijenata i pokušaja ubistva još šestoro, prenosi Index.hr.

Sud zdravstvenom radniku prebacuje da je 2020. godine pacijentima davao sredstva za smirenje koja su dovela do smrti u dva slučaja, kod pacijenata starosti od 80 i 89 godina.

- Vaš zadatak je bio da pomognete u lečenju, a vi ste učinili upravo suprotno - rekao je predsednik sudskog veća Norbert Ridman obrazlažući presudu medicinskom tehničaru. U šest drugih slučajeva pacijenti su preživeli. Kao motiv za ubistva medicinski tehničar je naveo kako je "hteo da ima mira" za spavanje i igranje igrica na mobilnom telefonu. Tokom suđenja on je rekao kako bi "nastavio dalje sa istom praksom" da nije otkriven.

Sudsko veće je u presudi navelo posebnu težinu krivice što isključuje prevremeno puštanje na slobodu tokom izdržavanja doživotne kazne, koja u Nemačkoj iznosi 15 godina.

zatvor
foto: Zorana Jevtić

Sud je odbacio zahtev advokata da se nakon odsluženja kazne nad okrivljenim sprovedu posebne zaštitne mere koje bi sprečile dalje zločine, ali je izreklo doživotnu zabranu rada u medicinskim ustanovama.

Bonus video:

02:04

TREBA LI NAM STROŽA KAZNA OD DOŽIVOTNE ROBIJE? JURIĆ UVEREN: Smrtna kazna bi samo nastavila krug zla (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.