"NASLONI ZA RUKE MI IZAZIVAJU BOL I MODRICE": Poznata influenserka pokrenula PETICIJU za "PLUS SAJZ" OSOBE! (VIDEO)
Džejlin Čejni, Foto: JAEBAEPRODUCTIONS / INSTAGRAM

PROGOVORILA O SVEMU

"NASLONI ZA RUKE MI IZAZIVAJU BOL I MODRICE": Poznata influenserka pokrenula PETICIJU za "PLUS SAJZ" OSOBE! (VIDEO)

Influenserka je dodala da to nije prvi put da se oseća diskriminisanom tokom letenja

Objavljeno:

Devojka koja radi kao plus sajz model, odlučila je da progovori u svoje, ali i u ime drugih plus sajz osoba koji često putuju avionima. Ona je, iskoristivši svoju popularnost na društvenim mrežama zahtevala od avio-kompanijama da prilagode svoja sedišta i sam prostor u avionu za gojazne putnike.

Naime, plus sajz manekenka Džejlin Čejni iz Vankuvera u Vašingtonu, pokrenula je peticiju pod nazivom "Zahtev za FAA (Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo SAD-a ) da zaštiti gojazne korisnike", u kojoj je detaljno navela nekoliko zahteva koji moraju biti osigurani kako bi gojazni putnici mogli da lete bez problema.

Tokom putovanja dobijala komentare mržnje

Čejni je pokrenula peticiju tvrdeći da su ona i njen verenik bili podvrgnuti diskriminaciji na nedavnom letu iz Paska u Vašingtonu za Denver — koji je otprilike trajao nešto više od 2 sata. Takođe, objasnila je da su drugi putnici odbili da sednu pored njih, dobijajući komentare mržnje tokom putovanja.

"Kao plus sajz putnici, moj partner i ja smo nažalost iskusili diskriminaciju i nelagodnost tokom letenja", napisala je autorka sadržaja u svojoj peticiji.

Diskriminacija prilikom svakog leta

Influenserka je dodala da to nije prvi put da se oseća diskriminisanom tokom letenja.

"Na drugom letu, bila sam prinuđena da zauzmem samo jedno sedište sa fiskiranim naslonima za ruke što mi je izazvalo bol i modrice", napisala je ona, navodeći da kada ona i njen verenik kupe dodatna sedišta, ostali putnici i aviokompanija ih i dalje maltretiraju.

U peticiji zahteva dobrobit svih putnika

Čejni je rekla da su njena iskustva sa letenjem kod nje izazvala bol i ranjivost i da avio kompanije imaju odgovornost da uzmu u obzir krupnije osobe kada rezervišu letove. Ona zbog toga traži od FAA da joj pomogne kako bi sproveo njene zahteve.

"FAA mora da zahteva od svih avio-kompanija da sprovode jasnu politiku koja daje prednost udobnosti i dobrobiti svih putnika. Ova politika bi trebalo da sadrži jasne smernice za smeštaj krupnijih putnika, kao što su obezbeđivanje većih sedišta, produžene pojaseve i alternativni raspored sedenja", izložila je Čejni u peticiji dodavši da bi svim plus sajz putnicima trebalo obezbediti dodatno besplatno sedište ili čak dva ili tri sedišta u zavisnosti od njihove veličine kako bi obezbedilu udobnost tokom leta.

Besplatna dodatna sedišta za plus sajz osobe

Za krupnije putnike koji sami kupuju dodatna sedišta, Čejni želi da avio-kompanije u potpunosti nadoknade dodatna sedišta, rekavši da bi ovaj proces trebalo da bude jednostavan.

Dodatna pomoć za invalide

Čejni je takođe pomenula da avio-kompanije moraju pruže dodatnu pomoć na aerodromu plus sajz putnicima ukoliko je to potrebno, uključujući pomoć u invalidskim kolicima i prioritetno ukrcavanje, zajedno sa odgovarajućom obukom zaposlenih za rukovanje osetljivim situacijama i pružanje odgovarajuće korisničke usluge za njih.

U njenoj peticiji se takođe nalazi i poziv za veća kupatila za krupnije putnike. Navodi da avioni moraju da imaju "najmanje jedan toalet dostupan za invalidska kolica".

Čejni sebe označava kao influenserku" Plus sajz putovanja, mode i životnog stila", da je mnogi podržavaju u njenim stavovima govori činjenica da ima skoro 100.000 pratilaca na Instagramu.⁣

Bonus video:

02:45

GOJAZNOST NIJE SAMO ESTETSKI I ZDRAVSTVENI, VEĆ I POLITIČKI PROBLEM Sagovornici Kurira o bolesti koju ima više od polovine Srba

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.