KALINKA JE IMALA 14 GODINA KADA JE MISTERIOZNO UMRLA: Mislili da je OTAC LUD, a onda je isplivala STRAVIČNA ISTINA
Kalinka Bamberski, Foto: CHAMUSSY / Sipa Press / Profimedia

ZLOČIN OD KOG SE LEDI KRV

KALINKA JE IMALA 14 GODINA KADA JE MISTERIOZNO UMRLA: Mislili da je OTAC LUD, a onda je isplivala STRAVIČNA ISTINA

Nije mogao ni sanjati koje će razmere poprimiti ta tragedija, niti kako će Kalinkina smrt promeniti njegov, ali i živote svih umešanih u ovaj slučaj

Objavljeno:

Kalinka (14) je ćerka Andrea Bamberskog (84) i Danijele Krombač. Imala je brata Nikolasa. Andre Bamberski (84) je rođen u Francuskoj 1938. godine. Po struci računovođa, danas je penzioner. Život je posvetio hvatanju ubice svoje ćerke. Slučaj Kalinka tek je nedavno rešen, piše "Psihologist". Andre Bamberski je živeo i radio u Kazablanci, u Maroku. Sa njim je bila supruga Danijela te njihovo dvoje male dece, ćerka Kalinka i sin Nikolas.

U Kazablanci su upoznali doktora Dietera Krombača i njegovu drugu ženu, Inge. Prva žena dr. Krombača, Monika, umrla je iznenada sa 24 godine. Krombač je par godina stariji od Bamberskog, a u Kazablanci je radio kao lekar u nemačkom konzulatu. Tu su bila i njegova deca iz prvog braka, sin Boris i ćerka Diana.

Ova dva para su često i na lep način provodili zajedno vreme u egzotičnoj zemlji na severozapadnom delu Afrike. Deca su im takođe išla u istu internacionalnu školu i družila se. Međutim, došlo je do ljubavne afere između Danijele Bamberski i Dietera Krombača. Za njega se znalo da voli mlađe žene, dok je Danijela u tom periodu imala oko tridesetak godina i bila je jako lepa i zgodna. Danijelin muž Andre u to vreme nije znao za ovu aferu.

U Francusku se vraća porodica Bamberski 1974. godine. Druga porodica, Krombač, napušta Maroko takođe i odlazi da živi u Nemačku. Danijela Bamberski iznenada obaveštava svog supruga Andrea da je pronašla posao u agenciji za nekretnine. Problem je ležao u tome što je posao bio u Nici, otprilike 560 kilometara istočno od mesta Pečbuskea u kojem su oni živeli u tom trenutku. Ona je smislila da tamo iznajmljuje apartman, a da kući dolazi vikendom kako bi obilazila porodicu.

Njenom suprugu Andreu je to bilo jako sumnjivo pa je od nje tražio bilo kakav kontakt. Adresu firme, broj telefona,... Danijela je to odbila jer je smatrala to uvredom. Nije se osećala prijatno jer on nema poverenja u nju. Došlo je vreme za Nicu. Spakovala se, sela u automobil i otišla. Andre je uzeo drugi auto i pratio ju je.

Umesto da skrene ka Nici, Danijela je otišla u Tuluz. Tu se Andre uverio da ga supruga laže. Kada je stigla na željenu destinaciju, parkirala je ispred stambene zgrade. Ušla je u zgradu i odande nije izlazila narednih sedam dana. Andre je odmah krenuo za njom i na recepciji kod portira se raspitivao o svojoj supruzi. Portir mu je instant odgovorio: "Ah, znam, Vi sigurno mislite na gospođu Krombač". Odgovor je šokirao i razbesneo Andrea.

Nakon toga, usledio je razvod vrlo brzo. Danijela se ubrzo odselila u Bavarsku u Nemačkoj gde je nastavila da živi sa Krombačom. Njih dvoje su se venčali dve godine kasnije 1977. godine, a starateljstvo nad decom je prepustila bivšem mužu Andreu.

Andre je sa decom, Kalinkom i Nikolasom živeo u Francuskoj, a 1980. godine je želeo da se preseli u Maroko. Bivša supruga je bila protiv toga jer onda ne bi mogla da viđa decu redovno. Andre je zbog toga popustio i odlučio da sa decom ostane u Francuskoj. Nakon toga, ubrzo, deca odlaze da žive u mestu Lindau koje se nalazi na jugu Nemačke. Tamo su živeli kod majke Danijele i njenog novog muža, dr Krombača. Izgubio je starateljstvo i pristao je da viđa decu tokom praznika.

Smrt Kalinke

Danijela je pozvala 10. jula 1982. godine Bamberskog. Nazvala ga je iz Nemačke i saopštila mu užasne vesti: "Kalinka je umrla". Andre Bamberski je tada imao 45 godina. Nije mogao ni sanjati koje će razmere poprimiti ta tragedija, niti kako će Kalinkina smrt promeniti njegov, ali i živote svih umešanih u ovaj slučaj. Od tog trenutka, pa idućih trideset godina, vodiće se pravna, ali prvenstveno privatna bitka za rasvetljavanje ubistva četrnaestogodišnje Kalinke Bamberski.

Čak 27 godina kasnije, dešava se neobična situacija. U Francuskom gradu Mulhausu, blizu granice sa Nemačkom, oko tri časa iza ponoći je na zemlji ležao zavezani muškarac sa povezom preko usta. Policija dobija anonimnu dojavu od ženske osobe koja na francuskom jeziku sa jakim nemačkim naglaskom izgovara sledeće: "Idite na 'Rue de Tileul', preko puta carinske kancelarije. Tamo ćete pronaći zavezanog čoveka". Nepoznata žena je nakon toga prekinula vezu. Dva patrolna vozila su se odmah zaputila prema navedenoj adresi. Policajci su brzo locirali povređenog muškarca. Kada su mu skinuli povez s usta, on je samo promrmljao: “Iza ovog stoji… Bamberski!”

Bamberski je bio frustriran, ljut, besan. Kalinkinu smrt nije pripisivao višoj sili. Naprotiv, on je sumnjao na ljudski faktor. Kao vrlo praktičan čovek, otprilike je razmišljao ovako: "Kalinka je imala 14, gotovo 15 godina. Komunikativna, zdrava, aktivna, sportski tip… Jednu noć je zaspala i više se nije probudila. Zašto?!", razmišljao je on.

Andre Bamberski  sa slikom umrle ćerke
Andre Bamberski sa slikom umrle ćerke foto: Profimedia

Dva moguća scenarija

Danijela je Bamberskom rekla kako njen sadašnji suprug, Kalinkin i Nikolasov očuh, ima dva objašnjenja, odnosno da on sumnja na dva potencijalna uzroka Kalinkine smrti. Po mišljenju dr Krombača, koji je inače specijalista interne medicine, prvi scenario je toplotni udar. Kalinka je celi prethodni dan provela na jezeru, izležavajući se jakom suncu.

Drugi scenario, a taj je Bamberskom sigurno teže pao, kako je Kalinka umrla zbog odloženih posledica potresa mozga kojeg je zadobila kao dete. Naime, jednom prilike, dok su još bili u Maroku, 1974. godine, Bamberski je izgubio kontrolu nad vozilom. Sleteli su s ulice, a mala Kalinka je udarila glavom i zadobila potres mozga.

Ekshumacija tela Kalinke

Manja grupa ljudi se okupila na njenom grobu tri godine kasnije, 1985. godine. Neki su nosili čak i forenzička odela. Bio je tu i specijalni šator zbog ekshumacije Kalinke. Ovaj postupak je zatražio njen otac, Andre. Skidajući masku, iz šatora izlazi patolog. Pokretom glave daje znak Bamberskom da bi trebalo da popričaju nasamo.

"Gospodine Bamberski, uzorke ćemo poslati na dodatnu analizu, samo… Imamo problem. Ovo Vam neće biti lako da čujete. Ali, kako da kažem… Nedostaju genitalije. Nema! Kompletan reproduktivni sistem je odstranjen. Žao mi je", rekao je patolog.

Andre se na to umalo nije srušio, policajac mu je pomogao da ostane na nogama. "Kako… Kako je to moguće?", Bamberski je upitao.

Patolog nije imao odgovor na ovo pitanje. Napomenuo mu je da u obdukciji u Nemačkoj nije pisalo ništa ovako. Patolog je smatrao da je došlo do neke greške u komunikaciji između forenzičkih laboratorija. Andreu je tada bilo sve jasno. "Nije u pitanju nikakva greška. Radi se o namernom prikrivanju teškog zločina. Ne samo ubistva, već i silovanja", rekao je Andre, otac Kalinke.

Na kraju je ustanovljeno da je odgovoran za ubistvo Dieter Krombač. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali nikada nije dokazano da je silovao Kalinku, jer nikada nisu pronađeni njeni reproduktivni organi.

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

(Espreso/ Mondo/ Psihologis.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.