POJAVIO SE SNIMAK LUIZE I DEVOJČICE KOJA JU JE UBILA: Istražitelji šokirani kada su videli šta je na njemu! (FOTO)
Luiz Friš, Foto: Printscreen/TikTok

ŠOK

POJAVIO SE SNIMAK LUIZE I DEVOJČICE KOJA JU JE UBILA: Istražitelji šokirani kada su videli šta je na njemu! (FOTO)

Friš je nestala u subotu dok se vraćala kući od prijateljice

Objavljeno:

Nemačka učenica Luiz Friš (12) i 13-godišnjakinja koja je optužena za njeno ubistvo pojavljuju se na snimku objavljenom na društvenoj mreži TikTok, piše Dejli mejl.

Na snimku se vide Friš i još jedna devojka kako piju sokove i nose zaštitne maske.

Kako prenosi Dejli mejl, snimak je napravljen tokom karantina koji je uveden zbog pandemije koronavirusa. Takođe se saznalo da je nekoliko sati nakon što je telo Luiz Friš pronađeno 12. marta, 13-godišnjakinja objavila snimak na kojem se vidi kako pleše.

Podsetimo, dve devojčice od 12 i 13 godina priznale su ubistvo dvanaestogodišnje Friš, koja je u nedelju pronađena mrtva u blizini svoje kuće u Frojdenbergu, u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija.

„Devojke su nakon prvog ispitivanja dale protivrečne izjave, a nakon drugog ispitivanja priznale su zločin“, rekla je portparol policije u Koblencu. Devojčice neće biti krivično odgovorne za ubistvo Luize Friš jer je minimalna starosna dob za krivičnu odgovornost u Nemačkoj 14 godina.

„To ne znači da im se ništa neće dogoditi. Oni su u rukama Centra za pomoć mladima“, rekao je državni tužilac Mario Manvajler.

Luiza Friš
foto: Polizei

Friš je nestala u subotu dok se vraćala kući od prijateljice. Prijavljen je nestanak jer nije došla kući, a nije se ni javljala na mobilni. Pokrenuta je potraga u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca. Njeno telo pronađeno je u nedelju u blizini železničkog tunela.

Policija je saopštila da 13-godišnja i 12-godišnja devojčica, koje su optužene za ubistvo Luise Friš, potiču iz porodica srednje klase i da su sa svojim porodicama prebačene na drugu lokaciju. Dejli mejl prenosi da su sve tri išle u srednju školu Ester Bežarano u Frojdenbergu i da su navodno bile „najbolje drugarice”.

Otac 12-godišnje devojčice radi u banci i blagajnik je seoskog benda u kojem svira vojnu trubu. Porodica živi u dvospratnoj kući na ivici Frojdenberga. Friš je ubijena nakon što je prisustvovala zabavi u toj kući. Priča se da je tamo i prespavala. Osumnjičena 12-godišnjakinja je tamo živela sa roditeljima, dedom i dvoje braće i sestara.

Menadžer kafića u Frojdenbergu rekao je da je svakodnevno viđao 13-godišnju devojčicu optuženu za ubistvo Friš.

Drugarice su izbole Luizu (12) u šumi, pa dan kasnije postavile snimak plesa na TikToku: Isplivali novi jezivi detalji zločina koji je šokirao Nemačku.

„Bila je poput svih devojčica tog uzrasta. Slatka i nevina. Bar je tako izgledala“, rekao je menadžer kafića. “ Često je dolazila u kafić da uzme hranu za sebe i dedu“, dodao je on.

„Šokiralo nas je što sus vi koji su uključeni u taj sličaj tako mladi. Oni su samo deca. Ko zna šta im je bilo da su nekoga izbole više od 30 puta. To je strašno“, rekao je menadžer kafića.

Kuća osumnjičene 13-godišnjakinje bila je udaljena nekoliko minuta vožnje automobilom od kafića. Njen otac je navodno vatrogasac i veruje se da je učestvovao u potrazi za Luizom Friš. Komšije njene porodice rekli su da im je ubistvo Friš bilo neshvatljivo.

„To su bila deca. Danima nismo videli njenu porodicu, ne znamo da li će se vratiti svojoj kući“, ispričale su komšije.

Navodi se da je moguće da će porodice osumnjičenih devojčica, porodici Luize Friš možda morati da plate odštetu. Naime, ako deca starija od sedam godina namerno učine nešto protivzakonito, protiv njih se može podneti građanska tužba. U tom slučaju bi parnični sud utvrdio visinu naknade, a devojke bi počele da je plaćuju čim se zaposle. Rok za isplatu naknade može biti i do 30 godina.

Osumnjičenim devojkama je ukazana psihijatrijska pomoć, a moguće je da će one i njihove porodice dobiti nove identitete.

(Espreso/nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.