KALINKA (14) PRONAĐENA MRTVA! Ubica joj je bio BLIZAK ČOVEK, njeno pismo LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)
Kalinka, devojčica, Foto: Profimedia

JEZIVO

KALINKA (14) PRONAĐENA MRTVA! Ubica joj je bio BLIZAK ČOVEK, njeno pismo LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)

Novi dokumentarni film Netflix-a o istinitom zločinu govori o smrti Kalinke Bamberski i izuzetnoj, 30-godišnjoj potrazi njenog oca za pravdom i osobom odgovornom za njenu smrt.

Objavljeno:

Iako zvuči kao da je u pitanju najprodavaniji triler, novi dokumentarac Netflix-a "My Daughter’s Killer" (Ubica moje ćerke) je zapravo istinita priča.

Dokumentarac o istinitom zločinu biće objavljen na platformi danas, i otkiće neverovatnu priču o misterioznoj smrti devojčice, međunarodnom kidnapovanju, osramoćenom doktoru, zataškavanju i obećanju oca da će dobiti pravdu zbog ubistva ćerke.

"My Daughter’s Killer" donosi užasnu priču o Kalinki Bamberski (14), koja je ubijena 1982. godine dok je sa majkom i očuhom bila u Nemačkoj.

Takođe govori i o ocu iz Francuske i njegovoj decenijama dugoj borbi za pravdu, i kako je na kraju uzeo stvar u svoje ruke nakon što su ga vlasti izneverile.

Od zločina je prošlo 40 godina, a evo šta se dogodilo Kalinku i gde je danas njen ubica.

Kalinka
foto: Profimedia

Šta se dogodilo Kalinki Bamberski?

Jednog julskog jutra 1982, Kalinka je pronađena mrtva dok je sa majkom i očuhom boravila u Lindau u Nemačkoj.

Detalji koji su okruživali njenu smrt bili su sumnjivi. Njen očuh Diter Krombač pozvao je hitne službe nakon što ju je pronašao bez svesti u njenoj spavaćoj sobi. Kasnije je objasnio vlastima da je noć ranije Kalinki dao injekciju za sunčanje.

Obdukcija u Nemačkoj otkrila je povrede na njenim genitalijama i modrice na rukama, nogama i grlu. Njen očuh, koji je bio doktor, uhapšen je ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza i vratio se na posao.

Otac devojčice, Andre Bamberski, sumnjao je na Krombača i zahtevao je da se obdukcija uradi u Francuskoj. Ovom obdukcijom je utvrđeno da su Kalinkine genitalije, bubrezi i rektum uklonjeni, što znači da dalji testovi nisu mogli biti sprovedeni. Organi nikada nisu pronađeni.

Ko je ubio Kalinku?

Nemačke vlasti zatvorile su slučaj i presudile da nije bilo "grube igre", ali je njen otac bio ubeđen da ju je očuh silovao i ubio.

Do 1995. godine Bamberski je prikupio dovoljno dokaza da ubedi francuski sud da sudi Krombalu u odsustvu.

Proglašen je krivim za ubistvo na sudu u Parizu i osuđen na 15 godina zatvora.

Kalinka
foto: Profimedia

Šta se dogodilo sa očuhom?

Uprkos presudi, nemačke vlasti su odbile da izruče Krombača Francuskoj na služenje kazne. Dve godine kasnije Krombač je uhapšen zbog drogiranja i silovanja 16-godišnje pacijentkinje.

Priznao je krivicu, a onda je još žena istupilo sa sličnim pričama, ali nije bilo dovoljno dokaza. Krombač je odslužio samo dve godine zatvora zbog zločina. Bilo mu je zabranjeno da nastavi sa poslom, ali ga je radio sve dok 2006. godine nije osuđen na još 18 meseci zatvora zbog bavljenja poslom bez medicinske licence.

Uprkos tome, Krombač nije izručen Francuskoj, a Bamberski je postajao sve očajniji jer je izgledalo da pravda zbog smrti njegove ćerke neće biti zadovoljena.

Međutim, 2009. godine Krombač je kidnapovan iz svog doma u Bavarskoj. Bio je vezan, usta su mu bila zapušena i prevezen je preko granice, pre nego što je ostavljen vezan na ulici ispred sudnice u istočnoj Francuskoj.

Krombač je 2011. godine osuđen za dobrovoljno nasilje koje je dovelo do nenamerne smrti, uz otežane okolnosti i osuđen na 15 godina zatvora.

Odslužio je devet od 15 godina i pušten je na osnovu dobrog vladanja 2020. godine. Ubrzo nakon toga je preminuo, u 84. godini.

kalinka
foto: Profimedia

Otac osuđen zbog kidnapovanja, ali nije žalio

Andre Bamberski se suočio sa 10 godina zatvora zbog kidnapovanja Krombača. Proglašen je krivim, ali je dobio godinu dana uslovne slobode.

Uprkos presudi, Bamberski ne žali zbog svojih postupaka.

- Nešto je moralo da se uradi - rekao je za Atavist Magazine.

Pre nego što je Krombač osuđen za smrt devojčice, otac je posetio njen grob i otkrio je šta joj je rekao.

- Vidiš, Kalinka? Obećao sam ti da ću ti dati pravdu. Sada možeš da počivaš u miru - rekao je otac Kalinke Bamberski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.