STRAVIČNA EKSPLOZIJA U RUDNIKU U KOLUBIJI ODNELA 11 ŽIVOTA: Ima i zatrpanih
Rudnik, Foto: Dado Đilas

užas

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U RUDNIKU U KOLUBIJI ODNELA 11 ŽIVOTA: Ima i zatrpanih

U akciju spasavanja uključeno je više od 100 ljudi, a dve osobe su izvučene, dok je sedmoro uspelo da pobegne iz rudnika bez ičije pomoći

Objavljeno:

Najmanje 11 rudara poginulo je u eksploziji gasa u šest povezanih rudnika uglja u centralnoj Kolumbiji, a još desetoro je ostalo zatrpano, saopštile su danas lokalne vlasti.

Eksplozija se dogodila u utorak kasno uveče u ruralnoj oblasti Sutatusa, na oko 75 kilometara severno od glavnog grada Bogote.

- Ljudi su zarobljeni na dubini od 700 do 900 metara - rekao je novinaria pokrajinski guverner Nikola Garsija, preneo je Rojters.

U akciju spasavanja uključeno je više od 100 ljudi, a dve osobe su izvučene, dok je sedmoro uspelo da pobegne iz rudnika bez ičije pomoći.

- Trudimo se svim silama da zajedno sa pokrajinskom vladom Kundinamarka spasimo ljude koji su živi zatrpani. Izražavam podršku porodicama žrtava -- naveo je predsednik Gustavo Petro na Tviteru.

Rudnici su imali dozvolu za rad, saopštila je državna služba za rudarstvo.

U Kolumbiji se dogodila velika nesreća u junu 2010. godine kada je 73 rudara poginulo u eksploziji u rudniku na severozapadu zemlje.

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.