SMRT U RUDNIKU "SOKO"! Nije prvi put da rudari umiru u njemu, Srbija još pamti JEZIVU nesreću iz 1998. godine
Rudnik "Soko", Foto: jppeu.rs, Printscreen/youtube/Al Jazeera Balkans

TUGA

SMRT U RUDNIKU "SOKO"! Nije prvi put da rudari umiru u njemu, Srbija još pamti JEZIVU nesreću iz 1998. godine

Rudnik "Soko" u Čitliku, u kom je jutros u eksploziji poginulo osam, a povređeno više od 20 radnika, jedan je od najopasnijih rudnika za rad u kom su se eksplozije dešavale više puta i gde su na desetine rudara izgubile živote

Objavljeno: 10:00h

U rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje jutros se obrušio deo jame i rudari su ostali zarobljeni. Direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović kaže za RTS da je stradalo osam rudara, a da je oko 20 njih povređeno, tačan uzrok nesreće još nije utvrđen a kako nezvanično saznaju mediji najverovatnije se radi o eksploziji metana, nakon čega se obrušio deo jame.

1 / 4 Foto: Al Jazeera Balkans/Youtube

Ovo nije prvi put da se u rudniku Soko desi tragedija koja je odnela više života. Podsetimo, se nesreće iz 1998. godine kada je usled eksplozije metana poginulo 29 rudara.

Prilikom izbijanja otrovnih gasova koja su tada dovela do nesreće kada je stradalo 29 rudara od kojih je deset bilo izloženo toplotnom i mehaničkom udaru eksplozije, a ostalih 19 rudara nađeno je pored trake sa blagim osmehom na licu, tj ugušili su se jer nije bilo dovoljno kiseonika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.