POSTAVIO OGLAS ZA KONOBARA, PA JASNO DO ZNANJA STAVIO KO NIKAKO NE SME DA SE PRIJAVI: Da li je ovo realno?
Posao konobara, Foto: Profimedia

hit!

POSTAVIO OGLAS ZA KONOBARA, PA JASNO DO ZNANJA STAVIO KO NIKAKO NE SME DA SE PRIJAVI: Da li je ovo realno?

Na početku oglasa stajale se potpuno normalne stavke i opis radnog mesta

Objavljeno:

Većina oglasa za posao sastoji se od uobičajenih zahteva koji potencijalni zaposleni treba da ispuni kako bi bio primljen. Pored kvalifikacija i stepana obrazovanja, u oglasu mogu da se nađu i specifični zahtevi koji dosežu nivo bizarnosti.

Jedan od njih je je mnoge korisnike Interneta ostavio u čudu, a neke čak i slatko nasmejao. U pitanju je oglas za poziciju konobara u jednom bar-restoranu u Kaliforniji.

Na početku oglasa stajale se potpuno normalne stavke i opis radnog mesta:

– Prijatan i zanimljiv bar-restoran traži osobu koja će biti trezna na poslu i staložena u dinamičnom okruženju – pisalo je.

Ali, ubrzo zatim, na oglasu se našle i stavke koje zaposleni treba još da poseduju. U suprotnom, bolje da se ne prijavljuju…

Konobar, Kafić, Kafa, Usluga
foto: Profimedia

– Molimo vas da se ne prijavljujete ako nemate smisao za humor ili ne možete da se nosite sa sarkazmom, nemate alarm i imate običaj da se uspavate, imate lošu bateriju na telefonu koja se često prazni – pisalo je i oglasu ovog restorana.

Međutim, to nije sve. Zahtevi su bili podugački, očigledno nastali zbog pređašnjih neprijatnih iskustava zaposlenih. Pa tako, ne žele one:

– koji moraju da voze svoje prijatelje pre posla, pa zato kasne u smenu;

– koji zovu u poslednjem trenutku da kažu kako su bolesni, samo zato što su bili u noćnom izlasku;

– kojima se iznenada probuše gume na autu.

Ovaj neobičan oglas za posao takođe savetuje ljudima da se ne prijavljuju ako su im potrebne slobodni dani jer ih je baka ponovo otrovala šunkom, ili omiljeni bend ima svirku, ili jer moraju da gledaju derbi.

– Molim vas da se držite podalje ako patite od velikog ega, mrzovoljni ste, burno reagujete i imate loše stavove – glasio je kraj oglasa.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.