HVALIO SE ROLEKSOM PA ZAVRŠIO BRUTALNO UBIJEN: Namamile ga DVE ŽENE, kamere SVE SNIMILE
Sat, Foto: Profimedia

užas

HVALIO SE ROLEKSOM PA ZAVRŠIO BRUTALNO UBIJEN: Namamile ga DVE ŽENE, kamere SVE SNIMILE

Njihov plan je krenuo po zlu

Objavljeno:

Muškarac koji je na svom Instagram nalogu postavljao fotografije na kojima se vidi kako nosi "Rolex" sat, ubijen je nakon što su ga dve žene namamile, pa koristile drogu za silovanje da bi ga opljačkale.

Saula Mareja (33) iz Velike Britanije, oca šestoro dece, namamile su dve devojke 26. februara prošle godine sa namerom da ga opljačkaju, ali je njihov plan pošao po zlu, pa su u pomoć pozvale drugove, koji su izboli nesrećnog mladića.

Marej je pronađen u lokvi krvi u zgradi u Lutonu u kojoj je živeo, a za njegovo ubistvo osuđeni su Ikram Afija i Kleon Braun, prijatelji devojaka koje su Mareja namamile.

Žene
Ženefoto: Profimedia

Sigurnosne kamere snimile su ubice kako ulaze u zgradu gde je Marej živeo, a jedan od ubica identifikovan je zahvaljujući jedinstvenoj jakni koju je nosio.

Dve žene su u Marejev stan ušle oko 23.30, ali, kada su shvatile da droga nije oborila žrtvu, pozvale su prijatelje u pomoć. U brutalnom fizičkom sukobu, Marej je zadobio teške telesne povrede od uboda nožem, od kojih je preminuo, a lopovi su saznali da su "Rolex" satovi lažni, te da Marej ništa vredno nije imao u svom stanu, koji je nedavno iznajmio.

Ikram Afija je 3. marta ove godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora, njegov saučesnik na 11 godina, dok su dve devojke osuđene na 10, odnosno sedam godina zatvora.

I ranije vrebale na društvenim mrežama

Tokom suđenja devojke koje su namamile Mareja priznale su da su i ranije na društvenim mrežama vrebale žrtve.

Na sigurnosnim kamerama zgrade u kojoj je Marej pronađen mrtav, vidi se da su dve devojke pustile u zgradu dva muškarca, te da su nakon izvesnog vremena, u 20 sekundi razmaka svo četvoro napustili zgradu. Tada su kamere snimile Afija kako u ruci nosi veliki nož.

Otkriveno je da su osuđeni planirali napad na Mareja još od 8. februara, a 26. februara prošle godine su i uspeli u svojoj nameri. Marejevo telo pronađeno je u zgradi 27. februara u ranim jutarnjim satima.

Tokom istrage otkriveno je da je jedna od devojaka Mareja prvo kontaktirala putem Instagrama, a potom i WhatsApp-a.

Dogovoreno je da se sretnu u Lutonu. Kobne večeri, devojke su krenule iz Londona u pratnji dvojice svojih prijatelja, u mercedesu koji su iznajmili.

Hotel
Hotelfoto: Profimedia

Marej se upoznao sa dve devojke u blizini stana, dok su njihovi prijatelji otišli da se provozaju i nešto pojedu.

Jedna od devojaka je priznala da su te večere pili brendi, u koji su Mareju sipali drogu za silovanje, kako bi izgubio svest.

"Optužene su priznale da su i ranije radile ovakve stvari. Da su mamile muškarce sa namerom da ih opljačkaju. Tim muškarcima su takođe stavljale drogu u piće, i pljačkale su ih kad bi zaspali", rekao je tužilac prilikom suđenja koje je održano prošle nedelje u Engleskoj.

Devojke su priznale da su Mareju drogu dale nedugo po ulasku u njegov stan. Potom su počele da obleću oko njega i ponašale su se kao da žele da budu intimne sa njim. Međutim, posle nekog vremena su postale svesne da mu nisu dali dovoljnu količinu droge da ga obore, pa je jedna od njih pozvala prijatelje u pomoć.

Tada su se dvojica mladića vratila na adresu, devojke su ih pustile u zgradu, a ubrzo je došlo do obračuna sa Marejem, kojem je Afija zario kuhinjski nož u butinu i presekao mu arteriju. Nesrećni Marej iskrvario je u zgradi, dok se četvortka dala u beg.

Kamere su snimile trenutak njihovog izlaska iz zgrade, a odala ih je Afijeva skupa jakna. Naime, Afija je na sebi imao jaknu od 1.500 evra, kojih je svega 69 prodato u Velikoj Britaniji.

Nakon presude, otac ubijenog mladića rekao je da je Saul Marej bio divan sin i da je slomljen jer je na kameri gledao kako mu sin umire.

Inspektor koji je vodio slučaj rekao je da je napad na Mareja očigledno bio unapred planiran.

"Očigledno je, jer su te dve žene koristile sedative da omame Mareja, a činjenica da je Afija imao kod sebe nož jasno govori da je ta ekipa bila spremna da uradi sve da dobije ono što želi. U ovom slučaju je to bio život Saula Mareja", rekao je inspektor.

On je rekao da je ovo bila veoma duga i kompleksna istraga i da su inspektori pregledali sate i sate snimaka nadzornih kamera, i drugih dokaznih materijala kako bi povezali ovu četvorku sa ubistvom.

(Espreso/ Telegram)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.