TRAMP ZAVRĆE SLAVINU, NIKO VIŠE NEĆE DOBIJATI DOLARE IZ AMERIKE: Milijarde iz STEJT DEPARTMENTA idu u VOJSKU!
Foto: Reuters/mike Segar

Donaldova revolucija

TRAMP ZAVRĆE SLAVINU, NIKO VIŠE NEĆE DOBIJATI DOLARE IZ AMERIKE: Milijarde iz STEJT DEPARTMENTA idu u VOJSKU!

Budžet američkog ministarstva spoljnih poslova mogao bi biti sasečen i za 30 odsto
Objavljeno: 09:03h

Svi koji su sumnjali u to koliko je Donald Tramp ozbiljan u tome da uradi ono što je najavljivao u predizbornoj kampanji, već danas će moći da se uvere koliko je Stiven Benon ozbiljan igrač.

Novi predsednik SAD će se danas prvi put obratiti Kongresu, a glavna tema obraćanja biće veliko povećanje vojnog budžeta, nauštrb sredstava koja su dosad bila namenjena za pomoć drugim državama, ali i programima za zaštitu životne sredine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U sceni koju je malo ko mogao da zamisli pre samo godinu dana, piše londonski The Guardian, harizmatični milijarder će stajati ispred narodnih poslanika iz svih država SAD i ponuditi im svoju novu, radikalnu viziju Amerike koja je okrenuta sebi, jačanju svoje ekonomije i vojske, a sve manje, ako uopšte, želji da menja način na koji druge države formiraju svoju politiku.

foto: Reuters

Iako se to možda i očekivalo, u svetlu žestokih napada dosadašnjeg vladajućeg establišmenta na Trampa, demokrati neće bojkotovati ovo obraćanje, ali će pokušati da ga osujete na sofisticiran način - mnogi od njih su pozvali goste koji bi mogli da nateraju Trampa da se zacrveni - lekara iračkog porekla, lekara rođenog u Pakistanu, ćerku palestinskih izbeglica... Jasna vam je slika.

Trampu će, međutim, malo ili nimalo smetati parada ovih gostiju, pošto se moto njrgovog (i Benonovog) predsedništva naslućuje - završiti posao. A činjenica da Republikanci kontrolišu i gornji i donji dom američkog parlamenta (Kongres i Senat) ukazuje na velike šanse da ono što su zamislili bude i ostvareno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.