DANAS ĆE SE ODIGRATI KLJUČAN SUSRET OD KOGA SVI STREPE! Upravo ono što MNOGI NE ŽELE, ovo će imati UTICAJA NA SVE
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

odnos od koga svi zaziru

DANAS ĆE SE ODIGRATI KLJUČAN SUSRET OD KOGA SVI STREPE! Upravo ono što MNOGI NE ŽELE, ovo će imati UTICAJA NA SVE

Lavrov je tokom sastanka naglasio da Moskva i Peking pokazuju koheziju i spremnost da deluju u odbrani interesa onog drugog

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se kasnije danas da direktorom Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i članom Politbiroa Centralnog komiteta KPK Vang Jijem, koji se smatra najvišim kineskim diplomatom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Putin je danas u Kremlju. Njegova agenda kasno popodne biće posvećena pitanjima spoljne politike. Putin će primiti Vang Jija, koji je trenutno u zvaničnoj poseti Rusiji i koji je zadužen za kinesku spoljnu politiku“, rekao je Peskov.

On je dodao da je Vang već razgovarao sa sekretarom Saveta za bezbednost Rusije Nikolajom Patruševim i ruski ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, preneo je TAS S.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrovfoto: Profimedia

Kina ostaje posvećena razvoju odnosa sa Rusijom

Kina ostaje posvećena razvoju odnosa sa Rusijom, u trenutku nestabilne situacije u svetu, rekao je direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Vang Ji šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu tokom sastanka danas u Moskvi.

„Bez obzira na to kako se međunarodna situacija može promeniti, Kina ostaje posvećena održavanju pozitivnih trendova u razvoju odnosa sa Rusijom“, rekao je Vang, prenosi TAS S.

On je Lavrovu kazao i da se nada da će postići nove sporazume.

„Spreman sam da razmenim mišljenja sa vama, dragi prijatelju, o pitanjima od zajedničkog interesa i očekujem da postignemo nove sporazume“, rekao je Vang.

Lavrov je tokom sastanka naglasio da Moskva i Peking pokazuju koheziju i spremnost da deluju u odbrani interesa onog drugog.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

„Naši odnosi se razvijaju sigurno i dinamično, i uprkos velikim turbulencijama na svetskoj sceni, pokazujemo solidarnost i spremnost da štitimo interese jedni drugih na osnovu poštovanja međunarodnog prava i centralne uloge UN“, rekao je ruski ministar.

Lavrov je čestitao Vang Jiju na imenovanju na visoku funkciju direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

„Uveren sam da će vaš rad na vašoj novoj funkciji dodatno ojačati kontinuitet rusko-kineskih odnosa strateške interakcije i sveobuhvatnog partnerstva“, kazao je šef ruske diplomatije, prenosi TAS S.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.