BEBA ZAČUDILA SVE ODREDA, LEKARI NA POROĐAJU ZANEMELI KAD SU JE VIDELI ISPOD STRUKA: Da li je ovo moguće?
Beba, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

šokirala sve

BEBA ZAČUDILA SVE ODREDA, LEKARI NA POROĐAJU ZANEMELI KAD SU JE VIDELI ISPOD STRUKA: Da li je ovo moguće?

Beba naizgled nije bila izložena infekcijama ili zračenju, a oba roditelja su bila zdrava

Objavljeno:

Rođena je devojčica sa repom prekrivenim kožom i kosom dugačkom 5,7 centimetara. Njeno rođenje zaprepastilo je doktore u ruralnoj meksičkoj bolnici koji su je rodili carskim rezom bez uočljivih zdravstvenih problema ili abnormalnosti – osim repa koji sadrži mišiće i nerve.

Beba naizgled nije bila izložena infekcijama ili zračenju, a oba roditelja su bila zdrava, kao što je navedeno u detaljima slučaja objavljenim u Journal of Pediatric Surgery.

Bebin rep je bio 5,7 centimetara dužine i 3-5 milimetara u prečniku. Kosa i rep prekriven kožom sadržavali su živce i beba bi plakala kada bi ga proboli iglom.

Nakon rendgenskog snimka njenog donjeg dela leđa, ustanovljeno je da nema kostiju ili drugih abnormalnosti u repu. To znači da rep nije nepotreban, beskorisni organ poput slepog creva. Umesto toga, ovo je bio "pravi rep".

Lekari su proverili nekoliko mogućih zdravstvenih problema, uključujući mozak i kičmu. Zatim, dva meseca kasnije, ponovo su se vratili i ponovo pregledali bebu i njen rep, gde su utvrdili da je porastao srazmerno njenom sopstvenom rastu.

Imajući to na umu, lekari su odlučili da uklone rep i rekonstruišu to područje plastičnom hirurgijom.

Na kraju, bebi je dozvoljeno da se vrati kući i od tada je bila bez ikakvih problema i komplikacija.

Beba
foto: Printscreen/Tik Tok/jordanbloss_

Bebe rođene sa repovima

Ovo nije prvi put da se deca rađaju sa repom.

Kao što je navedeno u časopisu, prisustvo pravih repova kod ljudi je izuzetno retko, a najnoviji pregled objavljen 2020. napominje da je do 2017. bilo samo 195 slučajeva u francuskim, italijanskim, engleskim, nemačkim i japanskim izveštajima o slučajevima.

(Espreso/Zenablic/Jpost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.