SESTRA ČUVALA BRATA 17 SATI ISPOD RUŠEVINA: Mala HEROINA tražila je samo 1 STVAR (VIDEO)
Sirija, Foto: PrintScreen/ Twitter/ AdamAlbilya

lepa vest

SESTRA ČUVALA BRATA 17 SATI ISPOD RUŠEVINA: Mala HEROINA tražila je samo 1 STVAR (VIDEO)

On je rekao da su deca bila pod ruševinama više od 17 sati i da su spasen

Objavljeno: 10:17h

Fotografija devojčice koja štiti mlađeg brata ispod ruševina u Siriji postala je viralna na društvenim mrežama, a objavio ju je predstavnik Ujedinjenih nacija Mohamed Safa.

On je rekao da su deca bila pod ruševinama više od 17 sati i da su spasena.

- Sedmogodišnja devojčica koja je držala ruku na glavi svog mlađeg brata kako bi ga zaštitila dok su bili pod ruševinama 17 sati. Vidim da niko ne deli. Da je mrtva, svi bi podelili! Podelite nešto pozitivno - napisao je Safa na Tviteru.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak devojčice, koja se u jednom trenutku obratila spasiocima.

- Vodite me odavde i uradiću šta god želite.

Spasioci danonoćno tragaju za preživelima u ruševinama nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i odneli na hiljade života ne samo u ovoj zemlji, već i u susednoj Siriji.

Najnoviji izveštaji iz opustošenih zemalja pokazuju da je broj poginulih prešao brojku od 9.000. Hladno vreme utiče na operacije potrage dok stotine spasilačkog osoblja nastavlja da pretražuje ruševine, nadajući se da će izvući preživele. Vlasti strahuju da bi broj poginulih u zemljotresu u ponedeljak i naknadnim potresima mogao da poraste. I Turska i Sirija se bore sa jakim snežnim olujama, a temperatura je ispod nule.

Oblast u kojoj je zemljotres pogodio Siriju podeljena je između teritorije koju drži vlada i poslednje enklave u zemlji koju drži opozicija. Prema izveštajima, stotine porodica su i dalje zarobljene u ruševinama u oblastima pod kontrolom pobunjenika.

Zemljotres
Zemljotresfoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prema procenama, u Turskoj se srušilo 5.000 zgrada, uključujući bolnicu u Iskenderunu. U zemljotresima su srušeni čitavi stambeni blokovi. Turska je zvanično zatražila pomoć od saveznika u NATO-u u suočavanju sa posledicama zemljotresa, od kojih je najjači bio jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji se dogodio juče u 2.17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Prema rečima turskog predsednika, pomoć je ponudilo 45 zemalja. Pored još jednog zemljotresa jačine 7,5 stepeni Rihterove skale, juče je na jugoistoku Turske zabeleženo čak 185 naknadnih potresa. U utorak uveče zabeleženo je nekoliko zemljotresa. Najjači, magnitude 5,5, zabeležen je u 4.13 časova.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.