Državljanka Hrvatske pronađena nepovređena u Turskoj!
Ruševine, Foto: Ahmet Yukus Zuma Press Profimedia

TURSKA

Državljanka Hrvatske pronađena nepovređena u Turskoj!

U zemljotresu u Turskoj povređene su dve državljanke Hrvatske, jedna je još u bolnici i van životne opasnosti je, dok je druga puštena kući

Objavljeno:

Državljanka Hrvatske na zemljotresom pogođenom području Turske, za koju se smatralo da je nestala, pronađena je nepovređena, saopštio je hrvatski ambasador u ovoj zemlji Hrvoje Cvitanović.

Cvitanović je za hrvatske medije rekao da Ambasada ima informaciju da je hrvatska državljanka pronađena i da je dobro, zdrava je i na putu kući. Reč je o ženi koja već duže vreme živi u turskoj gradu Antakji na samom jugu Turske.

Njen suprug pokušavao je da sazna saznati informacije o njoj dok je istovremeno pomagao u pronalasku i oslobađanju zarobljenih u ruševinama.

Zemljotres, Turska
foto: IHA agency via AP

"Čuo sam da se javila i u Hrvatsku. Sad su njena majka i ostali mirni. Bili smo jako zabrinuti što nikako nismo mogli dobiti nikakvu informaciju u vezi sa njom", kazao je Cvitanović.

U zemljotresu u Turskoj povređene su dve državljanke Hrvatske, jedna je još u bolnici i van životne opasnosti je, dok je druga puštena kući, rekao je Cvitanović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.