STRAŠNI PRIZORI IZ TURSKE TERAJU SUZE NA OČI: Vlasnici ne zaboravljaju LJUBIMCE ni u trenucima prave KATASTROFE!
Mačka iz Turske, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KAKAV PRIZOR

STRAŠNI PRIZORI IZ TURSKE TERAJU SUZE NA OČI: Vlasnici ne zaboravljaju LJUBIMCE ni u trenucima prave KATASTROFE!

Potresni prizori obilaze svet, a spasilačke ekipe iz različitih delova sveta zaputili su se ka ugroženim mestima kako bi dali svoj doprinos.

Objavljeno:

Razorni zemljotresi u Turskoj i Siriji, za koje seizmolozi kažu da bi mogli da budu jedni od najsnažnijih u istoriji, odneli su na hiljade života i ostavili brojne porodice bez doma nad glavom i slomljenih srca zbog gubitaka porodice i prijatelja.

Mačka iz Turske
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potresni prizori obilaze svet, a spasilačke ekipe iz različitih delova sveta zaputili su se ka ugroženim mestima kako bi dali svoj doprinos. U većini ovih timova nalaze se i specijalno obučeni spasilački psi za spašavanje iz ruševina. Naši četvoronažni prijatelji još jednom su pokazali da je njihova pomoć u traganju za potencijalnim preživelima u zemljotresu nezamenjiva.

Mačka iz Turske
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

No, važi i obrnuto - koliko je veza čoveka i psa neraskidiva, dokazuju i fotografije sa aerodroma , skloništa i ulica u Turskoj i Siriji, a na kojima se vidi da su vlasnici uspeli sa sobom da povedu i svoje ljubimce, uprkos teškim trenucima kroz koje su prošli.

Turska, Zemljotres, Životinje, Životinje u Turskoj
foto: Ercin Erturk / AFP / Profimedia

Fotografije su snimljene u gradovima Hataj i Dijarbakir u Turskoj i Alepo u Siriji. Internetom kruži i fotografija turskog vojnika koji je spasiomačku, potpuno paralisanu od straha, ubrzo je vrativši njenom vlasniku.

Turska, Zemljotres, Životinje u Turskoj
foto: Arnaud Andrieu / Sipa Press / Profimedia

(Espreso/Zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.