UŽAS! DEVOJČICA (14) UMRLA OD UDISANJA NEČEGA ŠTO KORISTIMO BUKVALNO SVAKI DAN: Doživela SRČANI ZASTOJ
Medicinska sestra u bolnici, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

UŽAS! DEVOJČICA (14) UMRLA OD UDISANJA NEČEGA ŠTO KORISTIMO BUKVALNO SVAKI DAN: Doživela SRČANI ZASTOJ

Roditelji devojčice sada prikupljaju sredstva za podizanje svesti o opasnostima udisanja aerosola kako se ovakva tragedija ne bi dogodila više nikome

Objavljeno: 08:28h

Džordžija Grin (14) iz Derbija doživela je srčani zastoj pošto je poprskala dezodorans u svojoj spavaćoj sobi.

Devojčica je preminula pošto je udahnula aerosolni dezodorans u svojoj spavaćoj sobi dok su njeni roditelji sedeli u prizemlju kuće.

Majka Kler je u maju 2022. u spavaćoj sobi pronašla Džordžiju koja nije reagovala nakon što je poprskala ćebe dezodoransom i umotala se u njega. Ona je doživela srčani zastoj i kasnije je preminula.

Roditelji devojčice sada prikupljaju sredstva za podizanje svesti o opasnostima udisanja aerosola kako se ovakva tragedija ne bi dogodila više nikome.

„Zbog naših vlastitih tragičnih okolnosti želimo da edukujemo druge i podignemo svest kako bismo zaštitili vas, vašu porodicu i prijatelje. Džordžija Grin je otišla u svoju sobu 11. maja 2022. Kada je mama otišla do nje jer je bilo vreme da idu na Džordžijin čas bubnjanja, ona nije reagovala. Nema bolesti, nema upozorenja. Savršeno zdravo dete koje nikada nije bilo ozbiljno bolesno“, naveli su njeni roditelji.

Oni su naveli i da je devojčica volela da prska svoje ćebe i umotavati se u njega zbog poremećaja senzorne integracije.

dezodorans
foto: Profimedia

“Sviđao joj se miris dezodoransa i činio ju je opuštenom i smirenom. Džordžijina smrt je bila totalni šok i potpuno iz vedra neba. Želimo da se zna da se ovo dogodilo jer je naša ćerka poprskala previše aerosolnog dezodoransa.

Molimo vas, pomozite nam da proširimo vest da otrovne hemikalije i plinovi u aerosol limenkama mogu ubiti, ova vrsta smrti nije ograničena na samo na decu. Ono što zaista želimo je da podignemo svest o opasnostima aerosolnih proizvoda u kući“, navode oni.

Roditelji devojčice su rekli i da bi voleli kada bi ovo pomoglo da se spreče ovakve tregedije u budućnosti i da „smrt nihove voljene Džordžine ne bude uzaludna“.

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.