MARIJIN OTAC SIŠAO U PODRUM, UBRZO JE CELA PORODICA UMRLA: Evo šta je izazvalo TRAGEDIJU, ne biste ni POMISLILI
Podrum, Foto: Profimedia

OSTALA SIROČE

MARIJIN OTAC SIŠAO U PODRUM, UBRZO JE CELA PORODICA UMRLA: Evo šta je izazvalo TRAGEDIJU, ne biste ni POMISLILI

Od svih njih ostala je živa samo Marija, evo zašto

Objavljeno:

Devojčica Marija Čeliševa iz grada Laiševo u Rusiji ostala je siroče samo zato što su njeni roditelji držali džak krompira u podrumu. Niko od porodice nije ni slutio da će doći do tragedije, niti činjenicu da ovo povrće može biti smrtonosno.

Mihail (42), otac male Marije, inače nekada uspešni profesor prava, otišao je tog kobnog septembarskog dana po krompir u podrum, kako bi njegova supruga spremila ručak, ali se iz njega nije vratio. On se onesvestio od gasa koji je krompir ispustio i ubrzo je umro.

Kada je njegova supruga Anastasija shvatila da se već neko vreme Mihail ne vraća, otišla je po njega i dogodilo se isto. Njihov stariji sin Georgi (18) takođe je ostao predugo u podrumu, kao i baka Iraida (68)...

Od svih njih ostala je živa samo Marija, evo zašto.

Krompir sadrži glikokaloide koji su toksični za ljude. Kako ovo povrće truli, koncentracija glikokaloida raste, a potom se pretvara u smrtonosni gas.

Kada je Marijina porodica ušla u podrum, svi su se otrovali ovim toksinom i na mestu ostali mrtvi.

Jedino što je nju spasilo je to što su vrata ormara u kom je stajao krompir ostala otvorena, pa je gas u međuvremenu ispario, a devojčica ostala u životu.

Ogromna porodična tragedija desila se u septembru 2013. u porodičnoj kući, ali je zbog bizarnog načina na koji je stradala čitava Marijina porodica ponovo aktuelna na društvenim mrežama i opominje na to koliko krompir može biti opasan po život.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.