OVO SE DEŠAVA PO PRVI PUT OD MAJA MESECA SA EVROM: Objavnjeni NAJNOVIJI PODACI, ruska valuta gubi tlo pod NOGAMA?
Menjačnica, Foto: Zorana Jevtić

NEVEROVATNO

OVO SE DEŠAVA PO PRVI PUT OD MAJA MESECA SA EVROM: Objavnjeni NAJNOVIJI PODACI, ruska valuta gubi tlo pod NOGAMA?

Svetske cene nafte rastu za oko procenat

Objavljeno:

Ruska valuta gubi tlo pod nogama, evro je porastao iznad 70 rubalja prvi put od 27. maja, proizilaze iz podataka Moskovske berze.

Tako kurs evra sa obračunima „sutra” prema situaciji u 11.50 po moskovskom vremenu raste za 1,30 rubalja, na 70,40 rubalja. Dolar je poskupeo za 1,47 rubalja, na 66,12 rubalja, juan - za 18 kopejki, na 9,46 rubalja.

Obim trgovine evrom je preko 9,5 milijardi rubalja, juanom – više od 21,8 milijardi rubalja u odnosu na više od 25 milijardi rubalja za dolar.

Evri, Evro, Euro, Novac
foto: Profimedia

Svetske cene nafte rastu za oko procenat. Od 8:26 po moskovskom vremenu, cena februarskih fjučersa za naftu Brent porasla je za 0,86% na 79,71 dolara po barelu, februarske fjučerse za VTI porasle su za 0,91% na 75,15 dolara.

Cena goriva, Gorivo, Nafta
foto: Profimedia

Kako je objasnio analitičar Freedom Finance Global Vladimir Černov , rublja je počela sedmicu slabljenjem zbog spoljnih faktora – krajem prošle nedelje Evropska komisija je usvojila deveti paket sankcija Rusiji .

Prema rečima Olega Sirovatkina , vodećeg analitičara u Odeljenju za globalna istraživanja Otkritie Investments , trend slabljenja rublje je u skladu sa srednjoročnim i dugoročnim očekivanjima stručnjaka.

(Espreso/Kurir/RIA Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.