GUGL OBJAVIO LISTE NAJTRAŽENIJIH POJMOVA U 2022. GODINI: Ovo su stvari koje su intrigirale CELU PLANETU
Google, Foto: STEVE HELBER / POOL, Profimedia, EPA-EFE/PETER POWELL

popularni pojmovi

GUGL OBJAVIO LISTE NAJTRAŽENIJIH POJMOVA U 2022. GODINI: Ovo su stvari koje su intrigirale CELU PLANETU

Pogledajte kako detaljno izgleda lista

Objavljeno:

Kompanija Gugl objavila je zvaničnu godišnju listu najtraženijih pojmova u 2022. godini nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u svetu.

Među najtraženijim pojmovima u godini na izmaku našli su se rezultati pojedinih utakmica, vest o smrti kraljice Elizabete II, igrica “Wordle” i mnogi drugi.

Pojam koji je zauzeo prvo mesto kao potražnji na Google-u je planetarno popularna igrica “Wordle”. Među ostali najtraženijim pojmovima našli su se Ukrajina, kao i Kraljica Elizabeta.

Smrt kraljice Elizabete bila je druga najpopularnija tema na listi u sekciji vesti, prvo mesto pripalo je Ukrajini, dok su na trećem mestu u sekciji vesti bili rezultati izbora.

U sekciji najtraženijih ličnosti, prvo mesto zauzeo je Džoni Dep, dok njegova bivša supruga sa kojom je vodio sudski postupak pred očima javnosti, Amber Herd, zauzela je treće mesto. Na drugom mestu našo se Vil Smit. Među glumcima, pevačima i sportistima, našao se jedan aktulean lider i zauzeo 4. poziciju na listi, a u pitanju je Vladimir Putin.

Džoni Dep zauzeo je prvu počasnu poziciju i u sekciji glumci, a lista je vrlo slična listi najtraženijih ljudi na Google-u.

Kada su u pitanju sportisti, teniseri su zauzeli prva 3 mesta, a najpopularniji Srbin u svetu zauzeo je počasno prvo mesto.

Kraljica Elizabeta na prvom je mestu među ličnostima o čijoj su se smrti informisali putem Google platforme.

U sekcijama zabave, najtraženiji film je "Tor: Ljubav i grom", najtraženija pesma "Tak Ingin Usai" Indonežanske pevačice Keisije Levronke, dok je najtraženija tv serija "Euforija".

U nastavku pogledajte kako izlgledaju liste na ostalim kategorijama:

Recepti

Kućne biljke

Ljubimci

Biljke i gljive

Građevine od kulturno-istorijskog značaja

Eksponati

Mesta za slikanje

Sportska takmičenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.