NOVA SALVA PROJEKTILA ZASULA UKRAJINU: Vazdušna upozorenja ODJEKNULA širom zemlje
Rakete u Ukrajini, Foto: Twitter, Nexta, Printscreen

DRAMA

NOVA SALVA PROJEKTILA ZASULA UKRAJINU: Vazdušna upozorenja ODJEKNULA širom zemlje

Sirene su se oglasile u glavnom gradu i većem delu Ukrajine, što su zvaničnici opisali kao poslednji u talasu ruskih raketnih udara

Objavljeno: 13:19h

Ukrajina je saopštila da je Rusija izbacila novu salvu projektila, pošto su vazdušna upozorenja odjeknula u mnogim delovima zemlje, uključujući Kijev.

Sirene su se oglasile u glavnom gradu i većem delu Ukrajine, što su zvaničnici opisali kao poslednji u talasu ruskih raketnih udara, preneo je Rojters.

- Projektili su već lansirani - rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat. Trenutno nema informacija o šteti ili žrtvama.

Gardijan piše da dolazi više od 100 projektila, ispaljenih iz ruskih bombardera, a najverovatnije i projektili Kalibr iz mora.

Kako je rekao Gardijanov urednik Džulijan Borger navodno su ispaljena 104 projektila iz 13 aviona.

Neki su već prešli na teritoriju Ukrajine, a vreme udara u Kijevu se procenjuje na 14.15 po lokalnom vremenu. Takođe bi mogao da dođe do drugog talasa projektila usmerenih na prestonicu, koji bi trebalo da poleti u narednih nekoliko minuta.

- Nemojte ignorisati alarm - rekao je Andrij Jermak, šef ukrajinskog predsedničkog štaba.

Kijev
foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Ranije danas je saopšteno da su se misteriozne eksplozije dogodile su se u ponedeljak u dve ruske vazdušne baze daleko od linija fronta, ali za sada nema zvaničnih informacija.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.