"ČINIMO SVE DA NE DOĐE DO NAJGOREG SCENARIJA": Kličko UPOZORAVA, stanovnici da budu SPREMNI NA OVAJ POTEZ
Vitalij Kličko, Foto: Profimedia

KIJEV

"ČINIMO SVE DA NE DOĐE DO NAJGOREG SCENARIJA": Kličko UPOZORAVA, stanovnici da budu SPREMNI NA OVAJ POTEZ

Molim svakog stanovnika Kijeva da razmotri različite scenarije i bude spreman...

Objavljeno:

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko izjavio je da nije isključena evakuacija stanovnika tom grada zbog ruskih napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

On je za medijsku kuću RBK-Ukrajina rekao da bi to bila delimična evakuacija, odnosno, "privremeno preseljenje u predgrađa".

"Moramo da budemo spremni na razne scenarije, pa i one loše. U ovom slučaju, svako od nas ima algoritam delovanja, čak i u slučaju evakuacije. Ne isključujem najgori mogući scenario. Neće biti potpune evakuacije, možda delimične, ali to se ne može nazvati evakuacijom. Reč je o privremenom preseljenju određenih kategorija ljudi u predgrađa", rekao je Kličko.

Naglasio je i da ne planiraju preseljenje stanovnika glavnog grada u druge ukrajinske regije ili u inostranstvo.

Kijev
foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

"Molim svakog stanovnika Kijeva da razmotri različite scenarije i bude spreman. Prema vojsci, neprijatelj planira da nastavi sa podmuklim napadima na infrastrukturu zemlje kako bi zastrašio Ukrajince tamom i hladnoćom. Stoga vas molimo da kod kuće imate zalihe vode i hrane koja može da se pripremi bez struje, toplu odeću, napunjene prenosne kompjutere, eksterne punjače i skinite oflajn mape", rekao je Kličko.

1 / 4 Foto: Profimedia

U slučaju lošeg scenarija, bilo bi dobro da svi koji to mogu presele u kuće u predgrađu Kijeva, na mesta koja imaju tekuću vodu i peći, ili da presele kod svojih prijatelja.

"Činimo sve da ne dođe do najgoreg scenarija", rekao je Kličko.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.