RUSKE RAKETE ZASULE UKRAJINU: Na udaru Kijev, Buča, Harkov, odjekuju EKSPLOZIJE, bez struje i Moldavija (VIDEO)
Ukrajina, Foto: Twitter, Nexta, Printscreen

RAT U UKRAJINI

RUSKE RAKETE ZASULE UKRAJINU: Na udaru Kijev, Buča, Harkov, odjekuju EKSPLOZIJE, bez struje i Moldavija (VIDEO)

Masivni ruski vazdušni napadi prekinuli su na duže vreme snabdevanja strujom za desetak miliona potrošača što je ukrajinski operater nacionalne elektro-mreže nazvao "kolosalnom štetom

Objavljeno: 15:20h

Širom Ukrajine danas je izdato upozorenje na vazdušne napade, a novinska agencija Interfaks-Ukrajina izvestila je o eksplozijama u nekoliko regiona na jugu i jugoistoku Ukrajine, pozivajući se na lokalne medije i aplikaciju Telegram.

Ruske snage u nedeljama nakon povlačenja dela svojih snaga na istočnu obalu Dnjepra, sve više gađaju kritčnu infrastrukturu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Masivni ruski vazdušni napadi prekinuli su na duže vreme snabdevanja strujom za desetak miliona potrošača što je ukrajinski operater nacionalne elektro-mreže nazvao "kolosalnom štetom".

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je udar na kritičnu infrastrukturu i da su nakon eksplozija usledili nestanci struje.

Najmanje tri osobe su poginule, a šest povređeno, rekli su zvaničnici, prenosi AFP. U napadu je oštećena dvospratna zgrada.

Eksplozije su se čule u Buči, Harkovu, Mikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti. Ukrajinska protivvazdušna odbrana je srušila neke od raketa.

Mnogi delovi Ukrajine su bez struje, a čak je i veliki deo Moldavije ostao u mraku nakon poslednjeg napada.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.