IZNENADA UMRO OSNIVAČ POPULARNE KOMPANIJE! Mediji prenose teške vesti, imao je samo 30 godina
Sveća, Foto: Profimedia

TUGA!

IZNENADA UMRO OSNIVAČ POPULARNE KOMPANIJE! Mediji prenose teške vesti, imao je samo 30 godina

Kompanija je poslednjih meseci procenjena na 3 milijarde dolara

Objavljeno: 12:53h

Suosnivač kompanije za kriptovalute preminuo je "neočekivano'"u 30. godini.

Tijantijan Kulander, suosnivač hongkonške kompanije za digitalnu imovinu Amber Group, preminuo je u snu, rekao je portparol njegove firme.

Otac jednog deteta, koji je na Forbsovoj prestižnoj listi 30 mlađih od 30 godina 2019. godine, preminuo je „neočekivano“ 23. novembra. Nisu dati dodatni detalji o uzroku smrti, piše "Dejli mejl".

Grupa Amber je opisala Kulandera – kojeg prijatelji i kolege rado zovu „TT“ – kao "instrumentalnu ulogu u osnivanju Ambera i stub našeg uspeha".

"Uložio je srce i dušu u kompaniju, u svakoj fazi njenog rasta. Vodio je primer svojim intelektom, velikodušnošću, poniznošću, marljivošću i kreativnošću", navodi se u saopštenju kompanije.

Kulander, bivši trgovac Morgan Stenlija i Goldman Saksa, osnovao je Amber grupu 2017. Kompanija je poslednjih meseci procenjena na 3 milijarde dolara.

Kulanderova smrt dolazi samo nekoliko nedelja nakon što se kripto-milioner Nikolaj Mušegijan (29) udavio na plaži u Portoriku nakon što je tvitovao da se plaši da će ga CIA i Mosad ubiti.

Mušegijan je imao istoriju problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne veruje da je u pitanju sumnjuiv slučaj.

Otkrio ga je surfer u vodi na plaži 29. oktobra, potpuno obučenog i sa novčanikom.

(Espreso/Blic/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.