"AKO ODUSTANEMO IZDALI BI DŽENANA": Porodica stradalog mladića poslala JASNU PORUKU nakon presude, sestra u SUZAMA
Muriz Memić, Foto: Printscreen/Youtube/Avaz TV

TUGA!

"AKO ODUSTANEMO IZDALI BI DŽENANA": Porodica stradalog mladića poslala JASNU PORUKU nakon presude, sestra u SUZAMA

Samo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je u jednu ruku namerno urađeno, jer bi tužioci ovo drugačije

Objavljeno:

Nakon izrečene oslobađajuće prvostepene presude u Sudu BiH za osobe koje se terete u slučaju "Dženan Memić", otac stradalog mladića Muriz Memić, sestra Arijana i advokat Ifet Feraget obratili su se kratko medijima.

Samo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je u jednu ruku namerno urađeno, jer bi tužioci ovo drugačije. Žao mi je građana koji su došli iz svih delova, na ovome nećemo stati. Poruka svim Ilidžanskim begovima doći ćemo po vas. Nisam klonuo, nisam se razočarao, ovo je očekivano. Ja idem daljem, neću odustati, nećemo stati, ni ja ni Arijana ni Ifet – rekao je otac stradalog Memića, piše Bosnainfo.

Arijana Memić kroz suze je poručila kako sedam godina “crkavaju” kako bi došli do istine i pravde.

– Dok je nepravednih sudija, nesposobnih i podobnih ovako će svaki put. I danas im poručujemo tek će sada da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage i dok se u dragog Boga uzdamo mi ćemo istrajati. Molimo vas sve da pratite ovaj slučaj i da prenosite. Ovo će biti duga i teška borba, ali nema odustajanja. Ako mi odustanemo izdali bi Dženana, mi to nećemo, nikada – poručila je vidno uznemirena Arijana Memić.

Advokat Ifet Fareget smireno je poručio kako jedino sa čime se slaže sa sudijama jeste da je ovo slučaj koji nismo nikad imali.

– Malo je reći da sam razočaran, kao profesionalac ostaću dosledan. Ja odgovorno tvrdim da je Dženan Memić tu noć ubijen. Postoje ubice, od sudije Perića to nismo čuli – rekao je između ostalog advokat Feraget.

Sud Bosne i Hercegovine danas je oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo.

Dženan Memić
foto: Printscreen/Facebook

Sud BiH je oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ. Mutap), Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića.

Reč je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. Sud je naložio vraćanje oduzetih predmeta optuženima u ovom slučaju.

(Espreso/Blic/Bosnainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.