OTIŠLA NA RUTINSKU PROCEDURU, A ZAVRŠILA NA INTENZIVNOJ NEZI: Ono što je zadesilo ovu ženu retko ko PREŽIVI
Bolnica, Foto: Zorana Jevtić

MLADA I ZDRAVA

OTIŠLA NA RUTINSKU PROCEDURU, A ZAVRŠILA NA INTENZIVNOJ NEZI: Ono što je zadesilo ovu ženu retko ko PREŽIVI

Sve čega sam se sećala u tom trenutku je da sam dan ranije otišla na malu kliniku na jednu rutinsku proceduru

Objavljeno: 10:41h

Četrdesetogodišnja žena je bila zdrava. Brinula se o deci i išla na posao, ali tog 14. oktobra 2016. godine se sve promenilo. Probudila se u bolničkom krevetu sa paralizovanom levom stranom.

- Sve čega sam se sećala u tom trenutku je da sam dan ranije otišla na malu kliniku na jednu rutinsku proceduru, a onda sam se probudila sa paralizovanom levom stranom - rekla je žena za Mamamia.

- Zavladala je panika i doktori su me brzo obavestili da sam doživela moždani udar nakon procedure. Rekli su mi da sam zbog nedijagnostikovane rupe u srcu (medicinski nazvanog patent foramen ovale ili PFO) imala lošu reakciju na opštu anesteziju, koja je izazvala moždani udar - priseća se ona.

- Bila sam zbunjena, ljuta i frustrirana. Bila sam u punoj formi, mlada i zdrava, ovo nije imalo smisla.

Koliko god da je pokušavala ona nije mogla da pomeri levu nogu, ali kako kaže, lekari su bili optimistični.

- Rekli su mi da ako ne umrem, više nikada neću moći normalno da hodam ili da se krećem - kaže žena.

Moždani udar, Koronavirus, Korona-virus, Covid 19, Covid-19, Korona virus
foto: EPA/ANGELO CARCONI, Ilustracija

Ali kako je njena ćerka napunila osam godina, a ona je taj rođendan propustila jer je zaglavila u bolnici, odlučila je da dokaže da lekari greše i da će ona opet stati na svoje noge.

- Usmeravajući svoj bes i tugu u oporavak, trudila sam se da pomerim samo jedan prst na nozi. Trebala mi je sva energija ovog sveta za to, ali uspela sam! Posle toga više nije bilo zaustavljanja. Posle dve nedelje hodala sam uz pomoć hodalice, nedelju dana nakon toga, potpuno bez pomoći. Moji doktori su mislili da je to čudo!

Nakon dve nedelje provedene u bolnici, ženi je dozvoljeno da ide kući i da nastavi oporavak.

- Pre moždanog udara, stalno sam vežbala tri puta nedeljno. Isplatilo se kada je u pitanju moj oporavak. Snaga koju sam imala zaista mi je pomogla da prođem kroz sve ovo.

Vežbanje
foto: Profimedia

Kako kaže, pre nedijagnostikovane rupe u srcu i pre samog moždanog, ona je bila pod velikim stresom koji može biti okidač za razna stanja.

- Deset meseci ranije, moj deda je preminuo, a onda sam izgubila svekrvu nekoliko meseci nakon toga. Ovi događaji su izazvali mnogo tuge.

- Onda sam, samo sedam meseci nakon moždanog udara, doživela saobraćajnu nesreću. Fizički sam se oporavila, ali je to izazvalo tako jake napade anksioznosti da bih ponekad završila u bolnici, prestravljena da ću ponovo dobiti moždani udar. Srećom, nakon nekog vremena, uspela sam da prevaziđem anksioznost i odustanem od lekova protiv anksioznosti. Ubrzo nakon toga sam sa poslovnim partnerom pokrenula Esthe , kliniku za lepotu i vellness.

Kako ona tvrdi, dok joj je posao cvetao, brak se raspadao i na kraju se i razvela.

Razvod
foto: Profimedia

Novi početak

- Svu svoju energiju i pažnju ulažem u razvoj poslovanja u velnes centar na jednom mestu, koji uključuje usluge estetike i opuštanja, uključujući tretmane kože, injekcije, laser, IV kapi, IM pojačala, hiperbaričnu terapiju kiseonikom i hipnoterapiju - otkrila je ona.

- Govorim iz iskustva kada kažem da je sve moguće sve dok možemo da vizualizujemo svoje pozitivne rezultate, verujemo u njih i naporno radimo da ih postignemo.

(Espreso/Najžena/Mamamia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.