IZREČENA PRESUDA ZA PETORO OPTUŽENIH U VEZI SA SLUČAJEM DŽENANA MEMIĆA: Sud BiH doneo ODLUKU
Dženan Memić, Foto: Printscreen/Facebook

ODLUČENO

IZREČENA PRESUDA ZA PETORO OPTUŽENIH U VEZI SA SLUČAJEM DŽENANA MEMIĆA: Sud BiH doneo ODLUKU

Bili su optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške telesne povrede opasne po život usled kojih je preminuo

Objavljeno:

Danas je izrečena presuda za petoro optuženih u predmetu "Zijad Mutap i drugi" koji se vodio pred Sudom Bosne i Hercegovine u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića.

Optuženi su u prvostepenoj presudi oslobođeni krivice, prenosi Srpskainfo.

Optužnica Tužilaštva Bosne i Hercegovine obuhvatila je Zijada Mutapa, zatim njegovu kćerku Alisu Ramić koja je bila sa Dženanom u noći februara 2016. kada je mladić stradao. Među optuženima bili su i policajci MUP KS Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela “Crystal” Muamer Ožegović, piše Klix.

Bili su optuženi da su delovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške telesne povrede opasne po život usled kojih je preminuo. Zatim su, kako je navodilo Tužilaštvo, prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje sa ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Dženan Memić
foto: Printscreen/Facebook

Suđenje je trajalo nešto duže od godinu, a pozvan je veliki broj svedoka od kojih su mnogi bili zaštićeni svedoci, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo sedam dana kasnije u bolnici. Porodica već skoro sedam godina tvrdi da je Dženan ubijen i navodi brojne nelogičnosti u ranijim sudskim postupcima i uviđajnim radnjama.

Alisa Ramić (devojački Mutap) tvrdi da se ne seća onoga što se dešavalo kobne noći. Zbog svega su organizovani i brojni protesti koje su građani podržali u značajnoj meri.

(Espreso/Blic/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.