HUAN KARLOS U ŠPANIJI POSLE SKORO 2 GODINE EGZILA: Bivši kralj napustio zemlju nakon što se našao pod ISTRAGOM!
Huan Karlos, Foto: Printscreen/Youtube/ casarealtv

ODBEGLI KRALJ

HUAN KARLOS U ŠPANIJI POSLE SKORO 2 GODINE EGZILA: Bivši kralj napustio zemlju nakon što se našao pod ISTRAGOM!

Huan Karlos je napustio Španiju nakon što se našao pod istragom policije i tužilaštva zbog navodne umešanosti u korupciju

Objavljeno:

Bivši španski kralj Huan Karlos vratiće se ove nedelje u zemlju posle skoro dve godine u egzilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), potvrdila je španska kraljevska palata.

Huan Karlos je napustio Španiju nakon što se našao pod istragom policije i tužilaštva zbog navodne umešanosti u korupciju.

Bivši kralj bi trebalo da doputuje u Španiju u četvrtak, a planira da provede vreme sa porodicom u Sanksonu, dok će se sa sinom – kraljem Felipeom sresti u Madridu.

Bivši kralj je u martu poslao pismo sinu u kojem mu je izrazio želju da se „u odgovarajućem trenutku" vrati u Španiju pošto je tužilaštvo obustavilo istragu protiv njega.

Huan Karlos je abdicirao 2014. posle blizu 40 godina na vlasti i predao je vlast Felipeu.

Vrhovni sud Španije je u junu 2020. godine pokrenuo je istragu zbog sumnji da je bivši kralj umešan u koruptivne poslove u vezi sa izgradnjom brze železnice u Saudijskoj Arabiji.

Istragom je bio obuhvaćen i njegov zet, a ticao se kontroverznog lova na slonove na koji je bivši kralj otišao tokom finansijske krize.

Huan Karlos je negirao bilo kakvu krivicu i tvrdio je dostupan tužiocima ako žele da ga ispitaju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.